Kezdőlap > Blog, Bluehole, Game Mechanism, TERA Hungary, TERA KOR, TERA Online > “The Alliance” – K-TERA – A Federációs rendszer (második rész)

“The Alliance” – K-TERA – A Federációs rendszer (második rész)

Akik követik a blog mellett a facebookos oldalunkat is, azok minden bizonnyal látták azt a bejegyzésemet, mely szerint a BHS meginvitált néhány játékost egy zárt körű eventre ahol bemutatták nekik a Federation(Alliance) patchet majd egy nyílt vitafórum keretei között beszélgettek el a lehetőségekről, ahol csak úgy záporoztak a kérdések. Várható volt, hogy az event után elkezdenek kiszivárogni az információk, amikre szerencsére nem kellett sokat várni.

Aki nem olvasta még esetleg a cikk első felét az a folytatás előtt mindenképp tegye meg: -link-

Lássuk mit tudtunk meg a korábbi információkon túl:

  • Csatlakozás: Ahhoz, hogy részt vehess a federációk közötti harcban először a guildednek be kell lépnie a federációk egyikébe. Ennek ára 100g. A választás nem végérvényes, van lehetőség az összeg befizetése után váltani frakciót, ha úgy hozza a szükség.
  • Egyelőre eléggé zavaros, hogy mennyire lesz outdoor vagy instanceolt az egész Federation rendszer. Annyit már tudunk, hogy lesznek őrpostok, amelyeket speciális teleportokon keresztül lehet elérni, az ostromok fognak itt zajlani. Tehát megpróbálják elkerülni azt, hogy a Siegek miatt az egész világ belagoljon (lásd Nexus…)
  • A rendszerhez kapcsolódik egy teljesen új napiquest komponens is, aminek segítségével hozzá tudsz jutni a Nocturnium alapanyagokhoz, amelyekből mindenféle hasznos buffokat adó enchantokat tudsz magadnak gyártani.
  • Összesen 300 Nocturnium lelőhely található Arboreán. Minden kontinensen 100-100. Az ellenfél lelőhelyének kifosztásáért pontokat kap a frakciód, amit annak vezetője (a Konzul) fog tudni felhasználni. Ezen questek jutalmaként fogjuk megkapni a korábban már említett láthatatlanságot nyújtó potionöket. De a pontokból pl. a Konzul képes olyan tárgyakat is vásárolni aminek a megfelelő időben történő használata felfedi a láthatatlan betolakodókat.

alliance_infilt_001

  • A Konzul másik speciális képessége az lesz, hogy a begyűjtött pontokból speciális raid bossokat tud leidézni. Ezek mind 20 fősre optimalizált bossok, akinek a Federációs rendszer működtetéséhez nélkülözhetetlen hasznos dolgokat fognak dobni.

alliance_summonboss_001

  • A Konzul és annak kiemelt szerepben lévő tisztjei havonta váltják egymást. A konzuli kinevezést az a guild vezetője kapja, aki az egy hónapos időszakban a legtöbb pontot gyűjtötte az ellenfél bázisainak/lelőhelyeinek támadásával/kifosztásával. Konzul váltás esetén az új konzulnak nem csak arra van lehetősége, hogy szabadon beállítsa pl. az adókat, hanem pl. arra is, hogy az előző Konzul mennyire jól gazdálkodott az adóbevételekkel. 

alliance_consulrights_001

  • Az ellenséges frakció földjén számos újszerű lehetőséggel fogunk találkozni: Lesz lehetőség az ellenfél figyelmének elterelésével merényletet tervezni a Konzul ellen, lesz lehetőség leölni az NPCket és ezzel kifosztva azokat a befolyt adóbevételekből elcsípni egy keveset.
  1. Worik
    január 27, 2013 - 2:01 de.

    Sziasztok!
    Visszatérnék egy kérdés erejéig a cikk 1. felére ami számomra egy elég érdekes kérdést vet fel!

    “Minden Föderációs tag a neve előtt hordozza a föderáció logóját. Ha outdoor másik föderációs taggal találkozol akkor az nekem automatikusan flagelve van PvPre, tehát nekifuthatsz. ”

    A PvE szerverekből is PvP-t csinálnak? Jómagam és sokan mások véleményem szerint azért vannak a PvE szerveren mert nem akarnak world PvP-zni…

    • január 27, 2013 - 9:04 de.

      Mivel a PvE/PvP szerver nyugati sajátosság és eredendően csak nálunk létezik, ezért erre a kérdésre egyelőre nem lehet mit válaszolni. Józan ésszel erre annyit tudok mondani, hogy a Föderációs rendszer használata opcionális. A guilded dönti el, hogy részt vesz benne avagy sem. Ha viszont részt vesz, akkor vállalja ennek minden előnyét/hátrányát, tehát azt is hogy PvE szerver ellenére outdoor PvP-be kerülhet. A föderációs rendszer mellett az új content számos egyéb újdonságot fog hozni, kezdve a 20 fős raid instanceoktól a 20vs20-as BGkig. Mivel a Föderációs rendszer teljes mértékben kiváltja a jelenlegi Venarch rendszert, ezért nyilván csak azoknak kell benne részt venni, akik valamilyen féle politikai hatalomra törnek. Mindemellett azt is el tudom képzelni, hogy pont az outdoor PvP miatt a Föderációs rendszert egy az egyben mellőzni fogják a PvE szervereken, ahogy a PK is mellőzve van.

  2. január 28, 2013 - 6:04 de.

    Ilyen alapon a GvG-t is kihagyhatták volna a játékbol itt Európában. Voltak is ilyen elképzelések a fórumon, de talán az ott kialakult hangulat miatt, talán nem amiatt, de nem tették!
    Csupán azért kihagyni, mert PVE szeró? Nem tartom értelmesnek, hiszen ez nem kötelező! A guildek maguk döntik el, hogy csatlakoznak-e vagy sem. Ne mmellesleg most is jópár guild neve lila a Fraya szerveren. 😛

    • január 28, 2013 - 6:42 de.

      Pontosan ezen az alapon ki is hagyták a GvG-t a PvE szerverekről, majd a játék indulása után hónapokkal később implementálták a GvG-nek egy liteos verzióját (mindkét fél beleegyezése szükséges), ami nem mondhatni hogy túlságosan népszerű a PvE szervereken, hiszen jó ha havi 5-10 db összejön összesen.

  3. Pocak
    január 28, 2013 - 1:23 du.

    Szerintem havi +5 GvG egy PVE szerveren nem is olyan rossz arány. 🙂

  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!