Kezdőlap > Game Mechanism, TERA ENG, TERA Online > Sirjuka Gallery – részletes bemutató

Sirjuka Gallery – részletes bemutató

Az instance a legújabb content update keretei között került be a TERA-ba és mostanában szokás az ‘új TOT‘-ként hivatkozni rá, holott a kettő között igen komoly különbségek vannak. Amint hasonlít a kettő: Time trial alapú instance és jutalomként újabb advanced glypheket lehet kiváltani.  Amiben viszont hatalmas a különbség: Sirjuka Galleryben a jutalom nem a soloban leölt bossok után jár, hanem az össz teljesítményért (pontokért), amit rengeteg módon lehet befolyásolni. E post célja, hogy ebben segítsen az érdeklődőknek:

Az instance négy platformot tartalmaz, amelyek közül az első csak arra szolgál, hogy felvehesd az instance küldetését az NPC-től, ez után már lehet is tovább menni dél felé. Minden további platform tartalmaz középen egy kristályt, melyek körül a platform szélein további 3-4 megátkozott kristály is található. Az elsődleges cél, hogy megvédd a rendelkezésre álló időn belül a középső kristályt. A rendelkezésre álló idő platformonként 10 perc, ami a patformra történő belépéstől számolódik. Temple of Temeritivel ellentétben azonban itt nincs vége az instance runnak, ha összetörik a kristály, ilyenkor lehet tovább menni; bár ebben az esetben a csapat nagyon komoly mennyiségű ponttól esik el. Az elátkozott kristályok mellett folyamatosan spawnolnak mobok is, amiknek a célja, hogy elpusztítsa a középső kristályt. A kérdéses megvédendő kristály emellett folyamatos pulzálással generál agroo-t a mobokban, ami miatt úgymond vonzza magához azokat. A cél, hogy ezt lehetőség szerint megakadályozzuk.

Második platform – normál mobok

A platformra történő belépéskor már azt látod, hogy négy mob püföli a kristályt, bár a látszat ellenére ezek a mobok semmilyen sebzést nem okoznak a kristálynak, azonban az időmérő csak az után indul, hogy leölted ezeket a mobokat. Mielőtt még ezt megtennétek, előbb verjétek le a széleken, barikáddal elzárt elátkozott kristályokat 5-10% HP-ra, majd az időmérő indítása után egyből verjétek is le azokat. (Minden cursed crystal betörés 1000 pontot ad)

Ezt követően már csak a folyamatosan spawnoló mobokkal kell törődni, bár fontos megjegyzni, hogy van egy mob típus (suicide bomber), ami képes jelentős sebzést okozni a kristálynak, ezt nagyon fontos még az előtt leölni, hogy odaérne a core shardhoz. Ezt a feladatot célszerű a lancerre bízni, mivel ő folyamatosan a core shard körül tud maradni és a suicide bombernek amúgy is kevés a HP-ja. Bár a kristály folyamatosan pumpálja az agrót, de ennek ellenére lehet a mobokat agroozni, amit folyamatosan kell is tennie a Lancernek.

Egy idő után Thulsa hadserege jelenik meg és rárajtol a core shardra. Mindenkinek (beleértve a cursed crystalokat pusztító DD-nek is) ki kell váltania ezekre és mihamarabb le kell őket DPS-elni.

Fontos megjegyezni, hogy minden alkalommal amikor egy party tag ugrik, akkor ezzel is generál 10 pontot. Szóval ha van rá lehetőséged akkor ugrálj 🙂

Harmadik platform – Normál mobok és BAMok

Belépve a platformra ugyanazt tapasztalhatjátok, mint az előző platformon. Középen a core shard, rajta négy mob ami püföli, külső körön pedig 3 cursed crystal. Az event ugyanúgy indul, előtte ne feledjétek leverni a cursed crystalokat 5-10% HP-ra. A harmadik platform a DPS-ről és a knowdown-ról fog szólni.

Az event így néz ki: Először spawnol a medúza, amit könnyedén lehet lehet ölni, utána jönnek a kis naga mobok, szintén könnyedén leölhető; majd ez után jön az izgalmas rész: elkezd időzítve (kissé elcsúsztatva egymáshoz képest) egy szemgolyó és három teralith BAM. Az Eyeball-t a lancernek kell elvonszolnia a hordókhoz, majd azok segítségével felrobbantania azt. Eközben a DD-knek már ölnie kell az első teralithot. Ahogy spawnol a második teralith azt a healernek kell sleepben tartania/kiteolnia. Ha közben lespawnol a harmadik teralith is, akkor arra váltson ki az egyik DPS és tankolja/kiteolja. A lényeg az, hogy minél többször knockdownoljátok a teralithokat, mivel ez darabonként 100 pontot ér. A harmadik teralithra lehetőleg olyan DD váltson ki aki tudja azt knockdownolni nagy eséllyel (berzi vagy slayer)

Érdekességképpen: A Lancer új skillje (Wallop) egy debuffot hagy a teralithokon, aminek hatására nagyban nő (80%+) a knockdown esélye. Ezt érdemes kihasználni. Szintén érdemes lehet ebben a körben Impact Zyrkeket használni a DPS-eknek, hiszen az impact szint befolyásolja a knockdown esélyt, ha csak egyel többször KD-zitek az ellenfelet, az már +100 pont.

Az Eyeball leölése után azonnal spawnol egy Ice giant, amit nem lehet tauntolni, cserében viszont lassan elkezd sétálni a core shard felé. Úgy kell leölni, hogy folyamatosan stunoljátok, lassítjátok. Meg kell halnia mielőtt még a shardhoz érne.

Negyedik platform – Boss: Barkud

A 4. fázis timere egészen addig nem indul el amíg nem léptek rá a platformra. Ezt érdemes kihasználni és még a rámpán feltölteni a staminát és useolni a charmokat, esetleg kristályokat cserélni. A belépés után a lancernek azonnal magára kell húznie Barkudot és a bejárati pontra húzni, mivel ott sem a crystalt nem éri el, sem nincs útjában a spawnoló moboknak. A Boss felugrós támadásával vigyázni, mivel az szinte biztosan one-hiteli a nem-tank classokat. Szintén nem szerencsés beleállni a leaping támadásába mivel az interruptol/stunnol. Ez a fázis egyébként 5 percig tart. Amint Barkud eléri a 8% HP-t úgy dönt, hogy akkor neki csak a shardot kéne megsemmisítenie, úgyhogy elkezd a core shardra rusholni, majd ekkor megjelenik egy sárkány NPC a shard előtt. Ha ekkora nem engeditek oda Barkudot, akkor extra pontért magatok is leölhetitek, viszont ha mégis odaérne, akkor a sárkány lefújja egy igen kellemetlen lehelettel, aminek hatására one-hitelni lehet Barkudot (jó kérdés, hogyha ennyire fontos neki ez, akkor miért nem jön előbb 🙂

Barkud dropja: crystalok, master enchant scrollok, t13/t14 random darabok és a 6% ASPD nyaklánc. Ha nem tudjátok időben leölni Barkudot, akkor sincs nagy gond, hiszen ettől még a fázis sikeres lehet, csak éppen nem lesz Barkud loot és elestek a Barkudért járó 50.000 ponttól is.

Ha elég jó a csapat DPS-e, akkor érdemes Barkud mellett ölni a rohangáló kis dögöket és a cursed crystalokat is. A crystalok után az egész party kap buffot, ami 60 secig van fenn és stackelhető.

Jutalmak:

0~50,000 points: 2 silver talents
50,000~100,000 points: 3 silver talents
100,000~180,000 points: 4 silver talents / 1 gold talent / refined/mw alkahests / Sirjuka’s Silver/Gold Necklaces
180,000~240,000 points: 5 silver talents / 1 gold talent / refined/mw alkahests / Sirjuka’s Silver/Gold Necklaces
240,000+ points: 6 silver talents / 2 gold talents / refined/mw alkahests / Sirjuka’s Silver/Gold Necklaces

Ehhez jön még ugye hozzá Barkud lootja, a pontokból kapott rewardokat postán kapjátok. A nyakláncok drop esélye nem 100%. Minél magasabb az elért pont annál nagyobb eséllyel kaptok nyakláncot. (forrás: -link-)

  1. IceSkull
    szeptember 4, 2012 - 8:07 de.

    Annyit tennék még hozzá, hogy minden egyes mob, amit úgy ölsz le, hogy az utolsó ütésed auto attack, azért mobonként +1000 pont jár. Elég szép pontmennyiséget lehet így beszedni. (NEM urban legend, hanem tapasztalat). 🙂
    Illetve, a terralithok balance-a egyenlő a nullával, warriorként auto attack-kal simán fektethető, illetve eddig ahogy láttam a sorcik is szépen tudták fektetni őket. (A slayer és a berserker meg kb ránéz és eldől. :D)

  2. Cuximuflin
    szeptember 4, 2012 - 9:57 de.

    A bamos platformon azért is kaptok extra pontot, ha az utolsó teralithot nem ölitek meg, csak knockdownoljátok a végéig (a healer vagy a tank eljátszik vele). Plusz lehet próbálkozni az első kettőt hordókkal kivégezni. Ja és az élesztés és a 0 hpról való visszahozás is többletpont.

  3. Yusukee
    szeptember 4, 2012 - 1:56 du.

    Az is + sok pont, ha valamelyik partitagot felrobbantjátok a hordóval XD
    Az ugrásokért pedig csak kb.10 másodpercenként jár a 10 pont

  4. szeptember 5, 2012 - 4:54 du.

    Felső kettőhöz csak annyit, hogy az élesztés 500 pont, a halál viszont -1000 szóval nem éri meg így farmolni, valamint a hordóval saját csapattárs robbantása se éri meg ugyanebből kifolyólag 😛

  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!