Kezdőlap > Blog > Záróra…

Záróra…

Mindenek előtt szeretném megköszönni a lelkes szerkesztőségnek az elmúlt hónapok aktivitását amivel új lendületet adtak a blognak; de sajnos az idő előre haladtával a csapat más izgalmak után nézett és a TERA-val együtt a blog mögül is kikopott a lelkes támogató csapat mindezek miatt azt hiszem időszerű megejteni – újra – ezt a postot. Kicsit több mint egy éve került bezárása a blog. Azóta bár volt talán néhány pislákolás (különösen az utóbbi hónapokban), de inkább csak tetszhalott módon létezett. Szerintem ideje pontot tenni végre erre a történetre is. Akkor vágjunk bele… (az alábbi szösszenetet lényegében copy-pastelem az Variance::Aion blogról minimális módosítással. Lászik, hogy azért akad itt örökbecsű iromány is:

Üdv az visszatérő és az F2P miatt újonnan érkező olvasóknak. Talán nem mondok senkinek újat azzal, hogy a blog fénye már igencsak megkopott és messze nem azzal a lendülettel szolgálja ki az TERAt, valamint a hazai Tera közösséget, amit az megérdemelne. Ennek oka, hogy a blog mögött sorakozó ifjú titánok mára már elpártoltak a játékból, jómagam pedig már igen régóta ultracasual szinten művelem csak az ipart. Az elmúlt egy évben megpróbáltam eljátszani az unatkozó portás szerepét, a fontosabbnak tűnő témákat kipostoltam és legalább heti rendszerességgel jóváhagytam a moderation queue-ban ragadt kommenteket is. Ez persze édeskevés, hiszen a játék most készül a reneszánszára. Bár azt gondolom, hogy az elmúlt egy évben tanúsított passzivitásommal talán még el működhetne az oldal egy darabig, de a helyzet hogy a TERA világában olyan mennyiségű tartalom és érdekesség van a láthatáron, ami miatt bölcsebb lezárni ezt a történetet és átadni a stafétabotot.

Bármennyire is nehéz kimondani ezt, de ez az oldal nem ezt érdemli, ezért talán ideje lenne méltón elbúcsúztatni. Köszönhetően az évekkel ezelőtt meghozott bölcs döntésnek, olyan blog enginet választottunk, ami garantálja, hogy még sok-sok éven keresztül működni fog az oldal, azonban döntést kell hozni, hogy milyen módon is tegye ezt.

Magam részéről felajánlom az üres portásszéket bárkinek, aki rendelkezik azzal az objektivitással és azzal a lelkesedéssel, ami az oldal működtetéséhez kell, ha van jelentkező, akkor az illető meg fogja kapni erre a lehetőséget és amennyiben a közösség is elfogadja, akkor szépen megy tovább minden a maga útján. Ha nincs erre jelentkező, akkor talán azzal tudnám a legtöbbet tenni, ha lezárnám az oldalt. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy több post nem fog megjelenni az oldalon és a meglévő postokhoz sem lehet többet hozzászólni. De ettől függetlenül az oldal és az azon folytatott összes korábbi beszélgetés – remélhetőleg – az idők végezetéig mementója lesz annak, hogy volt itt egyszer egy igazán kemény hazai Tera közösség…

A Terahun.hu fórum és a Variance: Tera Hungary facebook közösségi oldal sorsa felől egyelőre még nem döntöttem. Ha mégis bármilyen döntés születne, akkor azt majd ott közölni fogom. Sok izgalmat és mégtöbb élményt kívánok mindenkinek Arborea változatos, színes és kihívásokkal teli földjén. Üdv: Menorel>


Kategóriák:Blog Címke: , , ,
 1. július 20, 2013 - 8:20 du.

  Hát igen, az a baj az ilyen “típusú” blogokkal, hogy egy idő után vagy a szerkesztő megunja az egész dolgot, mert nem jut rá ideje (mint ahogy történt ez az enyémmel is), vagy pedig egyszerűen a játék válik “érdektelenné”, és miután megjelenik, már nem lehet olyan mennyiséget, minőségi tartalmat előállítani róla, ami olyan érdeklődést kelt, mint amilyet megjelenés előtt. Én sajnálom hogy ez lett a vége, mert szerintem egy nagyon jó blog volt, az adott emberekkel együtt. Ez igazándiból nem is a Ti hibátok, hanem a játéké. Egyszerűen nem annyira jó már, hogy ennyi energiát fektessen bele az ember…

  Hiába lett ingyenes a játék, ez sem “mentette” meg. Sajnos manapság már egy olyan MMO-t sem lehet találni, mint amilyen volt anno a WoW (nem, nem a WoTLK meg Mist pandaria meg mittudomén, hanem még anno az a WoW, amikor a max szint lvl60 volt, és tier2 volt a legjobb cucc.)

  Jó volt olvasni a blogot.

  • július 21, 2013 - 10:49 du.

   Öööö, egészen pontosan miről beszélsz? Helló a TERA köszöni szépen jól érzi magát és a mai napig szerintem a legdinamikusabban fejlődő MMORPG. Csak az elmúlt évben annyi újdonságot raktak bele, amit más nagy címek fizetős expansionként szoktak kihozni. Az f2p pedig a legjobb dolog ami történhetett a játékkal. A blog bezárásának semmi köze ahhoz hogy a játék hanyatlik avagy sem. Egyszerűen kikoptak az emberek a blog mögül jómagam pedig más elfoglaltságok miatt nem tudok annyit időt szentelni már a blogra ami biztosítani a megfelelő színvonalú tartalmat.
   Anno az Aion blogot is szinte ugyanezzel a posttal zártam be. Akkor is elkövettem ugyanazt a hibát, hogy közel egy évig hagytam vegetálni a blogot… Nembaj majd egyszer csak tanulok a hibáimból. Viszont a bezárást követően 2-3 hónapon belül ként nagyon igényes és tartalom dús hazai Aion blog is elindult. Nyilván nem biztos, hogy van összefüggés, de hátha ez most is megismétlődik…

 2. siedrenn
  július 20, 2013 - 10:51 du.

  Én szívesen átvenném a blogot, mert nagyon nem szeretném, ha megszűnne, hiszen habár nem volt felhőtlen a kapcsolatom a szerkesztőséggel, és a játékkal sem nagyon játszom, azonban minden nap felnézek ide, és nagyon hiányozna, ha már nem lenne. Sajnos nem érzek magamban elég felkészültséget sem a blogíráshoz, sem a játékhoz. Sajnálni fogom, hogy megszűnik.

  • július 21, 2013 - 10:53 du.

   Elvileg nincs minden veszve. Chiccooval beszélve van esély, hogy újabb stábbal folytatódik a történet, de egyelőre ez még csak egy terv, ha lesz update, akkor jelezni fogjuk a megszokott csatornákon.

   • siedrenn
    július 22, 2013 - 7:44 du.

    Gondolom nektek, adminoknak megjelenik az e-mail címem. Ha bármiben tudok segíteni, keressetek meg nyugodtan, és megbeszélhetjük.

   • Liri
    július 23, 2013 - 1:00 de.

    Majd én is beszélek vele 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s