Kezdőlap > TERA Online > Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 4

Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 4

Mint kiderült – nagy örömömre – holnap érkezik az új patch, amely tartalmazza az új 20 fős BG-t is. Ígéretemhez híven ma este még kirakok egy részt a 20v20 Battleground útmutatóból, hogy legalább az alapokról tudjon mindenki. Ebben a részben a léghajókról lesz szó.

Részletek a tovább után.

20v20 PvP battleground guide – Part 4

6. Léghajók

map_zepp

A támadó csapat kezdő helye mellett található két léghajó „kikötő” (a képen sárgával). Itt maximum öt ember ugorhat be egy-egy léghajóba. „F” betűvel történik a beszállás, ekkor a skillbar megváltozik:

zepp_skillbar

Az egyes gomb segítségével elhagyhatjuk a léghajót a repülési útvonal bármely pontján. A bal egérgomb megnyomásakor a léghajó elindul egy előre meghatározott útvonalon. A léghajót bármelyik bent ülő játékos elindíthatja, tehát jobb ha igyekszünk a beszállással. A két léghajó két különböző útvonalon repül, az alább látható képen körülbelül berajzoltam a repülési útvonalukat:

map_zepp_route

Lehetséges, hogy nem teljesen pontos az útvonal, két dolog azonban biztos és a rajzon is látszik:

 • a sárga útvonal segítségével egy 5 fős csapat ledobható a külső várfalra, vagy mögé.
 • a világoskék útvonalon a belső várfal is elérhető ez később nagyon fontos lesz.

A léghajók sajnos hihetetlenül sebezhetőek, de legalább cserébe lassan is repülnek. Ha a védők észlelik a közeledő léghajót és lehetőségük is van rá (tank vagy löveg szükséges), akkor 2-3 jól célzott lövéssel pillanatok alatt lelőhetik a léghajónkat. Jobban is teszik, ha lelövik hiszen egy gyors és ügyes ötfős csapat simán elfoglalhatja a külső várfalon lévő spawn pontot (sárga vonalon) vagy a belső várfalra leugorva (világoskék vonalon) bejuthat a kristályhoz és észrevétlenül behúzhatja a győzelmet amíg a védők a várfalakon küzdenek vagy a kapukat próbálják megvédeni.

Ezek azok a dolgok amit indulás előtt szerintem érdemes tudni a 20v20 legfontosabb alapelemeiről. Ezzel már neki lehet indulni és jókat mókázni. Eleinte mindenki azzal lesz elfoglalva, hogy mindent kipróbáljon, mindent megnézzem, mindent és mindenkit megpróbáljon szétágyúzni, szóval jó szórakozást mindenkinek! Ha már megismerkedtünk az angol nyelvű Corsair’s Strongholdal, lehetsétséges hogy visszatérünk és beleássuk magunkat a legtutibb taktikákba és trükkökbe.

20v20-ra fel! 😉


 1. Bersergirl
  július 3, 2013 - 7:03 de.

  Köszönjük ezt a hihetetlen méretű, sok részből álló cikk sorozatot! Tanulságos volt olvasni! 🙂 Csak így tovább! 🙂

 2. július 3, 2013 - 7:27 de.

  Néhány gondolat még tapasztalati úton amikre chiccoo nem tért ki:
  – A léghajók sem “anti-afk deviceok”, tehát ha eszedbe jutna, hogy kiszaladj meccs közben mert nagyon kell… és úgy döntesz, hogy beugrasz a léghajóba hogy az egyébként cirka 2-2,5 perces kör alatt elintézd dolgod akkor ezt felejtsd el, már csak a dropoutra fogsz visszaérni.
  – Ez a léghajó indítás nagyon egy beteg dolog. Megannyiszor előfordult még K-TERA-ban is, hogy rohantunk a léghajóba az idiótája végig nézte, hogy közeledünk már-már majdnem ott vagyunk (a swap pointtól egyébként cirka 20mp-re vannak a zeppelinek) és BÁNG benyomja a gombot és tolja a “ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ” emótot… (gondolom nem kell magyaráznom hogy mit is jelenthet… Na abban biztos leszek, hogy ez nálunk is az “olcsó játék hülyegyerekeknek” eszköz lesz.
  – Hasonlóan a tankokhoz a léghajó is egy “vehice”, bár ez kiderül az actionbarról is. Tehát ha megsemmisül a léghajó akkor nem lezuhansz, nem lesebződsz; hanem instant meghalsz. Cserébe viszont a léghajónál is látod annak a HP-ját és ugyanígy látod a feléd száguldó lövegeket. Ergo ha odafigyelsz akkor még éppen időben ki fogsz tudni ugrani.
  – Bár erre szintén utalt chiccoo, de fontos megjegyezni, hogy taktikailag NAGYON fontos a kék léghajó, különösen az első fuvar. egy 5 fős csapat azzal egyből be tud jutni a belső várfalra ahonnan a kristály már csak néhány lépés. Ha a védelem eközben a külső falakra koncentál és nincs elégséges védő a kristályterem körül akkor gyakorlatilag 2 perc alatt vége a meccsnek. Volt szerencsém egy ilyen kört végig élni.

 3. Gakk
  július 3, 2013 - 4:35 du.

  Nem tudja valaki, hogy mikor indulnak be a szerverek? Köszi. 🙂

 4. július 3, 2013 - 5:17 du.

  Köszi a leírásokat, így azért könnyebb lesz neki vágni. 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s