Kezdőlap > TERA Online > Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 3

Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 3

Mivel a karbantartás miatt állnak a szerverek, gondoltam kirakok egy kis olvasnivalót. Az új 20v20 BG a Corsair’s Stronghold szerintem legmókásabb elemei a tankok és a lövegek. Hasonlót csak a Halloween event során láthattunk ideiglenesen, amikor a tökefejeket és egyéb hihetetlenül félelmetes szörnyeteget kellett cukorkát lövő ágyúkkal megsemmisíteni. Szerencsére a Corsair’s Strongholdban ennél komolyabb szerep jut ezeknek a szerkezeteknek. Nézzük, hogy mi is lenne ez!

Részletek a tovább után.

20v20 PvP battleground guide – Part 3

 

5. Tankok és lövegek

A 20v20 BG kétségtelenül legfontosabb elemei a tankok és a fix lövegek. Ha egy csapat odafigyel és a jó időben és helyen használja ezeket, stratégiai fontosságú helyekre pozícionálja ezen erőit, nem lesz nehéz dolga akár támad akár védekezik.

Nézzük a tankok és lövegek legfontosabb tulajdonságait.

Tankok:

A tankok mobil egységek, kerekeken gurulnak, szinte bárhova be lehet jutni velük ahol van elég hely. A tűzerejük igen nagy (ha jól emlékszem alsó hangon 10k-t sebeznek) ezen kívül nagy eséllyel löknek a földre is. Ha lőtávolban van egy jobb, ha vigyázunk. A tankok azonban könnyen sebezhetők, egy ember egyedül is szétveri, ha ügyes. A tankok elleni harc titka, hogy az ember olyan közel marad hozzájuk amennyire csak tud, hiszen a tankok maguk alá célozni nem tudnak, ilyenkor szabadon üthetjük őket, tehetetlenek velünk szemben. Meele karaktarek nyilván előnyben, a rangedek viszont ha ügyesek egy-két jól irányzot skillel elintézik őket.

TERA_ScreenShot_20130518_171852

A tank külön HPval rendelkezik, ha ez elfogy, a tank felrobban, megölve a benne ülő embert is. Ha gyorsan kiugrik az ember mielőtt elfogy a tank HPja elkerülhető a halál (ilyenkor visszakapjuk a beszállás előtti saját HP mennyiségünket).

Ha egy tank felrobbant, beleülni nem lehet, először meg kell javítani azt. Ha több ember csinálja, rövidül a javításhoz szükséges idő. Ha sikerül megjavítani a tankot, beülhetünk és a tank újra max HPn van.

TERA_ScreenShot_20130518_173310

A tankok közelében lézengve két dolgon akadt meg a szemem amit érdemes megemlíteni:

  • Ha gyorsan kiugrunk, mielőtt felrobban a tank, egyrészt megússzuk a halált, másrészt a tankot ostromló ellenséges játékos nagy eséllyel lesz olyan balga, hogy beszáll a tankba, hogy azzal jól elintézzen minket, elfelejtve azt, hogy a tank HPját épp ő verte le majdnem nulláig, ekkor mi elegánsan aládurrantunk egyet megsemmisítve a tankot és játékost egyaránt.
  • Néhány játékost megfigyeltem, akik igen rafkós módon kiszálltak a tankból, ha egy másik tank vagy löveg tűzgolyóját látták közeledni. Az üres tank ugyanis nem sebződik. Gyorsan visszaszálltak és amíg a másiknak cd-n volt a lövése jól megsorozták azt, majd újra kiszálltak. Kissé veszélyes mutatvány, nagyon oda kell figyelni, de megoldható.

Lövegek:

A lövegek a tankokhoz hasonló tűzerővel rendelkező, de azoktól eltérően, nem mobil egységek. Cserébe fele annyi a cd a lövő skillen, tehát megfelelően használva komoly erőt képviselnek mind támadó mind védő csapat kezében.

TERA_ScreenShot_20130518_173130

Az alábbi képen látható a fix lövegek pozíciója:

map_turret

Jól látható, hogy induláskor mind a támadó (piros), mind pedig a védő (kék) csapatnak is rendelkezésére áll két-két fix löveg. Igyekeztem berajzolni a hatókörüket is. Ez azért fontos, mert mint látható a védők tornyai, szinte az összes stratégiailag fontos helyet be tudják lőni, a támadók tornya azonban szinte sehova sem ér el, ami fontos lenne. A spawn pontokon kívül a kapuk előtti terület egy részét tudják biztosítani, azért ez is valami. Valószínűleg túl nagy előny lenne, ha még a tornyok is tudnák lőni a kapukat.

Mint említettem, ezek a lövegek jóval gyorsabban képesek tüzelni mint a tankok. A leverésük kb. ugyanolyan könnyű mint a tankoké, megközelítésük azonban a gyorstüzelés miatt jóval nehezebb, ha résen van az ágyút kezelő játékos. Ezek a lövegek képviselik a legnagyobb tűzerőt így az a csapat amelyik birtokolja őket használhatja akár (támadó csapat esetén) a belső kapu betörésére, akár (védekező csapat esetén) a létrákon mászó emberek vagy az ellenség tankjainak levadászására is. Nagyon fontos elemek a játékban.

TERA_ScreenShot_20130518_173525TERA_ScreenShot_20130518_173632

 

A fenti képeken (klikkre nagyobb) a támadó csapat fix lövegei láthatóak és még valami repülő izé, de arról csak a következő részben fogunk beszélni.

Addig is kellemes karbantartást mindenkinek, reméljük hamarosan élőben is megláthatjuk ezeket a kicsikéket. 😉


  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s