Kezdőlap > TERA Online > Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 2

Corsair’s Stronghold – 20v20 PvP Battleground Guide – Part 2

Itt is a Corsair’s Sronghold- az új 20fős PvP Battleground ismertetőjének következő része. Sok minden van még amiről beszélnünk kell, az időnk pedig (remélhetőleg) kevés.

Ebben a részben az erődbe történő bejutás módjai közül kettővel fogunk foglalkozni, nevezetesen a kapuk és létrák kérdésével.

Akit érdekel lapozzon a tovább után….

20v20 PvP battleground guide – Part 2

3. Kapuk

map_gates

 

A képen pirossal jelölt pontokon kapuk vannak. A várfal mögé való bejutásnak ez a legbiztonságosabb módja, azonban meglehetősen sokáig tart. A kaput ugyanis szét kell verni. Ehhez sok ember kell, a normál skillek nem sokat (100-200 körül) sebeznek rajta. Vagy nagyon sok ember kell (10-15) vagy a tankokkal is be kell segíteni. Általában ehhez folyamodnak a csapatok. A külső kapuk előtt 2-2 tank van alapból, ezeket célszerű használni. A kapuk előtti terület belőhető a várfalon elhelyezett fix lövegekkel, ezt a védők általában ki is használják. A healerelnek itt nagyon fontos szerepe lesz, hogy a kaput ostromló csapatot életben tartsák. Ezen kívül a kapuk átlőhetőek, ami azt jelenti, hogy a ranged AOE típusú skillek ugyanúgy hatnak a kapu mögött is, tehát a meele kapu ostromlókat a védők a kapuk mögül előszeretettel atomozzák, jegezik és nyilzáporozzák. Védő szerepben ez az egyik legjobb módja a frag szerzésnek, hiszen kívülről a tornyok, belülről a skillek szórják az áldást a támadó csapat fejére. Ez mégis a „biztosabb” módja a behatolásnak, később látni fogjuk, hogy miért.

Mint látható a külső várfalon kettő, a belsőn pedig egy kaput helyeztek el, ez utóbbi közvetlenül a crystal-roomba vezet. Ha ezt betörik a támadók egy nagyobb csapattal, akkor védő legyen a talpán aki megvédi a kristályt a beözönlő ostromlók rohamától.

4. Létrák

map_ladder

 

A képen kiemeltem azokat a helyeket ahol létrák találhatók a várfal oldalán (a külső falon négy, a belsőn kettő). A létra használata kétségtelenül gyorsabb módja a bejutásnak, jóval veszélyesebb azonban mint a kapu szétverése. A létrán lévő játékos ugyanis nem nagyon tud mozogni (csak lefelé és felfelé) a létra tetején a felmászás pillanatában pedig egyáltalán nem irányítható a karakter amint az animáció elkezdődött (és ez igen sok idő). A létrán lévő ember lelövésére tehát rengeteg idejük van a védőknek, ha odafigyelnek a létrán próbálkozó embereket egytől egyig kivégezhetik akár egy-két jól irányzott ágyúlövéssel is. Ha felmászás közben nem sikerül elkapni őket a létra tetején az animáció közben végük lesz úgyis. A létrákat tehát akkor érdemes használni, ha nincs védő a közelben, rusholni kell, vagy sokan egyszerre próbálnak feljutni. Ekkor van esély a túlélésre. Bizonyos taktikákban azonban elengedhetetlen a használata, de erről majd később.

 

A következő részben a 20v20 BG stratégiailag talán legfontosabb elemeit, a tankokat és lövegeket vesszük górcső alá.


  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s