Kezdőlap > Blog, Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary > ‘Da Siege’ – Az új 20vs20-as battleground első promója

‘Da Siege’ – Az új 20vs20-as battleground első promója

A BHS frissen melegében kiadott egy videót a K-TERA-ban hamarosan (jövő héten) megjelenő 20vs20-as battleground kapcsán. A videó röviden bemutatja az ostrom néhány fontosabb momentumát:

Néhány részlet ami már eddig kiderült a Siegeről:

 • A BG-n komoly szerepet kapnak a Siege enginek, ezek nem csak a védelemhez, de a támadáshoz is hasznosak lesznek. A támadás alatt álló vár több bejáratot védő kapuval és több olyan várfallal is rendelkezik, amelyeket le lehet rombolni. A harcigépek is szétverhetők.
 • A csata több szinten zajlik a várban, a szintek között több közlekedési út is lesz (pl. a videóban is látható létrák).

Egyelőre ennyi infó van az új BG-ről, de remélhetőleg hamarosan további információk is elő fognak kerülni. Ami viszont még ennél is fontosabb:

 • Az új Siege BG nem csak újabb PvP játékélményt fog hozni, de az “equalized” BG mód miatt jelentősen meg fog változni a játékosok “igazságérzete” is. Sokszor hallani (főleg ugye Ozitól), hogy mennyire nincs balance a jelenlegi BG-n és miért kapunk Zebóriánokat, miért van ott három priest itt meg csak egy mystic, stb-stb. Gondolom ez mindenkinek ismerős.
 • Akik követik az NA-TERA információit azoknak ez az equalized mód már ismert lehet, de azért röviden összefoglalom: A BG-re csak soloban lehet bejelentkezni (tehát semmi premade party), a BG-n mindenki ugyanolyan gearben van. A csapatokat nem csak a nameplate színe különbözteti meg, de mivel mindkét oldal egyen gearben van, ezért az egyik fél kék a másik pedig lilára festett ruhában jelenik meg. A játékos a belépés után semmit nem tud cserélgetni a ruhán, kivéve természetesen a crystalokat. A ruhába csak olyan szintű és annyi darab crystalt rakhatsz amennyi az eredeti geareden is volt.
 • Nos az Április 14-én startoló K-TERA Siege BG patch tovább emeli a tétet: Az equalized BGkre lvl30-tól lehet jelentkezni. Itt is a gear automatikusan a lvl60-as egyen PVP gear lesz. Mindemellett extra érdekesség, hogy aki lvl60 alatt jelentkezik BG-re, az a BG győzelemért járó reputáció és credit mellett természetesen XP-t is kap az össz. teljesítménye alapján. A kapott XP az előzetes információk alapján bőven egálban van a questekért azonos idő alatt kapható XP-vel. Micsoda öröm… végre lesz valami jó alternatíva a lvl52-57 közötti gap kezelésére.

Na de hogy is néz ki pontosan ez a lvl30-on beballagó játékos gearjének felhúzása a lvl60-as egyen gearre és mi is pontosan ez az egyen PVP gear? Minderről a tovább után:

Vegyük példaként a képen látható lvl30-as elin warriort:

ktera_eqgear_001

Látható, hogy egy tier 5-ös +9-re enchantolt lvl27-től használható fegyver van a delikvensnél. Nézzük mi történik, ha bevillan az illető az új equalized BG-re:

ktera_eqgear_002

 

Máris lvl60-as lett és ott feszül rajta az új gear. Viszont ahogy látható is a képen a crystalok nem váloztak és természetesen a gearbe csak olyan szintűt és annyit tud berakni, amennyit be tudott rakni az eredetibe is. Maga a gear igen erősnek néz ki azonban nézzük csak össze a Conjunct kardokkal:

ktera_eqgear_003Bal oldalt a Conjuct, jobb oldalt az egyen PVP warrior kard. Igen látványos az “Impact” (és a gearen) a Balance különbség. 14k->34k. Alap attackban is majd 40% plusz. A zöld statok lényegében tükörképei a Conjunctnak (0,2% MP töltés, 8% ASPD, +7 PVP hátba, stb.) . Egyetlen érdemi különbség, hogy míg a Conjuncton 5x rakható ki a +8 PVP dmg (és persze hozzá a masterwork enchant szinten a további power statok), addig ebből az egyengearen “csak” 4 található.

 

 


 1. április 11, 2013 - 3:10 du.

  Lájk

 2. Fecó
  április 11, 2013 - 3:49 du.

  “A BG-re nem csak soloban lehet bejelentkezni (tehát semmi premade party), ”
  nem azt akartad, hogy csak soloban lehet bejelentkezni ?

  • április 11, 2013 - 5:26 du.

   Ahogy mondod. Ezekre a BG-kre csak soloban lehet bejelentkezni. Elnézést a képzavarért.

   • Martin
    július 29, 2013 - 9:59 de.

    Bár csak igaz lenne, de sajnos CS -re is lehet premade partival jelentkezni nem csak szólóba (lehet, hogy csak bug?). Emiatt továbbra is igen nagy különbségek vannak a két csapat között. Mondanom se kel a premade partikat egybe rakja, a szóló jelentkezőket szintén. Így aztán hiába equalized még mindig vannak nagy különbségek. Bár azt elismerem, hogy fraywind -nál így is jobb a nyerési arányom 40% körüli, ott jó ha lenne 10%.

   • július 29, 2013 - 10:31 de.

    Ez mára valóban így van. De az eredeti tervek szerint erre nem lett volt lehetőség

 3. Maya
  április 18, 2013 - 7:53 de.

  Egy 30-asnak nincs annyi skillje mint egy 60-asnak. Ha bemegy bg-be megkapja az összes skilljét? (nekiáll bg indulás előtt skillbart állítgatni) Vagy a skillje-i is korlátozottak nem csak a crystaljai?

  • Martin
   július 29, 2013 - 10:02 de.

   Csak azokat a skilleket használhatja ami az adott szinten rendelkezésére áll a többit még nem. Sorc -al például 48 -as szint előtt biztos, hogy nem mennék BG -re.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s