Kezdőlap > Offtopic > Off-Topic: Wikipedia funding…

Off-Topic: Wikipedia funding…

Mind minden évben idén is elkezdte a Wikipédia a szokásos támogatás gyűjtést. Biztos vagyok abban, hogy senkinek nem kell bemutatni a wikipédiát azonban minden bizonnyal sokak számára nem tiszta, hogy mekkora munka és főleg költség egy ekkora site fenntart. (Egyébként saját bevallásuk alapján a világ 5. leglátogatottabb oldaláról van szó).

A Variance Network immáron 5. éve nyújt tartalmat és szórakozást a hazai MMO közösség egyre nagyobb szeletének, ekkora távolságból van valamiféle rálátásunk, hogy a mi méretünkben is mekkora költségeket jelent egy ilyen pici site fenntartása. Éppen ezért fontosnak tartjuk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy most van az a pillanat amikor egy minimális hozzájárulás formájában ki lehet fejezni a Wikipédiával szemben tiszteleteteket. Mi is így tettünk a Variance Network nevében és erre buzdítanánk mindenkit, akinek erre lehetősége van:

A Wikipédia nem üzleti alapú, de a világ ötödik legnagyobb weboldala. Havi 450 millió látogatóval ugyanolyan költségei vannak, mint bármilyen hasonló méretű oldalnak: szerverek, áram, bérleti díj, szoftverek, személyzet és jogi tanácsadás. Nem kérünk állami támogatást sem. Adományokból élünk; a legtöbben 1000 forintot adnak, az átlagos összeg 6000 forint. Ha mindenki, aki olvassa ezt az üzenetet, ezer forintot adna, egy órán belül véget érhetne a gyűjtőkampány. Kérlek, segíts, hogy elfelejthessük az adománygyűjtést és újra a Wikipédiával foglalkozhassunk.
Kérünk, segíts!

Bár tudom, hogy a blogunk olvasóinak nagy része tanulmányait folytatja vagy éppen a pályakezdés rögös útját járva nem engedheti meg magának a mecénás szerepet, de bízunk abban, hogy felhívásunkon keresztül néhányan kedvet kapnak az adományozáshoz. Igen sötét, unalmas és kényelmetlen lenne az Internet a wikipédia nélkül. Ha úgy érzed, hogy megengedheted magadnak ezt, akkor erre tessék: >> -link-

*** Oldalunk semmilyen kapcsolatban nem áll a wikipediaval és a kampány során összegyűjtött támogatásból semmilyen hasznot nem élvezünk. A fentebb megjelent posttal mindösszesen tiszteletünket és támogatásunkat akarjuk kifejezni a legnagyobb ingyenes tartalom és tudásközpontot fenntartó maréknyi csapat iránt. Köszönjük hogy elolvastad. 

Kategóriák:Offtopic Címke: , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s