Kezdőlap > Game Mechanism, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > “The Alliance” – Első benyomások… (part#1)

“The Alliance” – Első benyomások… (part#1)

Tegnapi nappal felkerült az összes K-TERA szerverre az Alliance patch. Hogy pontosan mi lesz ennek a nyugati neve arról elképzelésem sincs. Az biztos, hogy csak a K-TERA patch kapcsán három elterjedt név is van: Union, Alliance és Federation. Majd elválik, hogy mi is lesz nálunk a neve.

A patch egyébként igen nagy méretű, csak a launcher jó egy óráig húzta le. Rögtön a belépésnél már látszik, hogy itt komolyabb változások történtek, hiszen változott a splashscreen (minden idők leggyengébbjére…) és újdonságként átalakult a karakterválasztó képernyő is:

kalliance_newcharselect

A korábbi statikus Allemantheia látképhez képest immáron az aktuális napszaknak megfelelő háttér jelenik meg a karakterek mögött. A másik újdonság a képernyő jobb első sarkában található videoplayer ikon. Ezen keresztül elérhetővé válik az összes valaha látott ingame videó és cutscene, beleértve a storyquestek során látottakat is:

kalliance_movieplayer

Mint az a képen is látható nem csak a már látott videók szerepelnek a playerben, de azok is amiket még nem láthattunk, mert nem jutottunk oda el a contentben. Természetesen ezen videókat nem nézhetjük meg addig amíg nem unlockoljuk az adott contenten keresztül.  Érdekességképpen a videoplayer 6 lapon tartalmazza videókat, mely lapok a korábbi content patchek alapján vannak szétválasztva. Tehát a 2011 januári starthoz képest a TERA jelenleg már 6 kiegészítőnél jár. Na de nézzük csak meg mit rejt maga az Alliance…

Belépve egyből szemet szúr a változás, hiszen a játékosok egy részének neve mellett már ott van az frakciójának a jele. A fővárosokban igen könnyen elérhetők a recruit officerek, akiken keresztül könnyedén lehet csatlakozni a frakciókhoz. Mz legnagyobb örömére a Renegaderek guild természetesen Velikához csatlakozott 🙂

kalliance_jointounion

De még mielőtt bevarrtam volna a guildet természetesen szétnéztem a frakciók főhadiszállásain. Érdemes tudni, hogy közvetlenül a városokból is ki lehet teleportálni a HQ-kba, ehhez a city teleportoknál az utolsó tételt kell választani.


A nézelődést követően vágjunk is bele:

kalliance_joinasaguild

A guild csatlakozása után egyből felpörögnek az események. Automatikusan csatlakozik minden tag a közös union channelre, ahol a lelkes tagok folyamatosan riportolgatják, hogy hol milyen ellenséges tömörülések találhatók. A minimap körül megjelenő újabb ikon mindenféle eventekre hívja fel a figyelmünket. Viszont mielőtt még ebbe belemennék egy nagyon fontos tapasztalat:

 • Korábban Corival elég hosszan elemezgettük az előzetes promó patch információk azon részét mely arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alliance content lényegében teljesen instanceolt lesz. Amit eddig tapasztaltam az alapján ez igaznak tűnik. Tehát bár a guildek ott hordák a nevük mellett a frakciójuk logóját, de a gyakorlatban egy “outdoorban” nem jelent lényegében semmit. Nyugodtan tudtok együtt járni Nexusra, napizhattok egymás mellett és akár be is mehetsz az ellenség bázisára. Tehát alap esetben az ellenséges frakció tagjai nem  flagelve PK-ra. 
 • Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne őket megölni az arra alkalmas területeken, ahogy azt sem jelenti, hogy ne érné meg őket leölni PK-ban; ugyanis minden leölt ellenséges játékos 2 contrib pontot ér és minden PK ölésben történő assistolás további 1 pontot ér a guildnek.
 • Hogy mi is ez a contribution point és miért éri ezt meg farmoln? Erről talán majd később.

Mindenesetre azt már most elmondhatom, hogy az egész Alliance rendszer egy elég komoly statisztikai hátteret is ad a játékhoz. Tetszőleges frakcióhoz történő csatlakozás után egy teljesen új panel válik elérhetővé, ahol nyomon lehet követni a frakciók közötti csatározást.

Statisztika a frakciók aktivitásáról. Aktivitások: Siege, Noctorium szintézis, PK, frakció questek, stb.

Statisztika a frakciók aktivitásáról. Aktivitások: Siege, Noctorium szintézis, PK, frakció questek, stb.

Miután kigyönyörködtük magunkat a szebbnél szebb és jelenleg javarészt értelmezhetetlen statisztikán érdemes még tenni egy kitérőt island of dawnra, mivel található ott egy story quest lánc, ami röviden bevezet abba az ‘árnyék világba’ amit az alliance rendszer elhozott a játékba. A quest röviden bemutatja, hogy mi mindent lehet csinálni. (bamokat, solo mobokat ölni, bányászni a noctorium ércet, használni a noctorium termelőket, stb.)

Ezt követően érdemes egyáltalán bemenni a frakció HQba és felfedezni azt…Itt jönne mindannak a leírása, ami a hosszúra nyúlt bevezető után jön. A három frakció báziszónájában (Tulufan, Elenea és Argonea) igen komoly harcok folynak. Ezekben a zónákban nincs olyan, hogy safespot, a városokat és a questhubokat is be lehet foglalni, sőt ezekhez igen komoly jutalmakkal kecsegtető questek is szólnak. Viszont ezekről már csak a következő részben írnék mivel már így is igen hosszúra nyúlt a bemutató…


 1. március 6, 2013 - 7:59 de.

  Jó kis leírás, várom a következőt 🙂

 2. március 6, 2013 - 10:07 de.

  Gondolom EU szerverekre ez nem a közeljövőben fog kijönni.

 3. IceSkull
  március 6, 2013 - 10:20 de.

  Attól függ mit nevezünk a közel jövőnek. Nem a jövő héten jön ki az biztos, de szerintem egy kis szerencsével már tavasz végén/ nyár elején megkaphatjuk, rosszabb esetben nyár végén. Ez természetesen csak az én saját spekulációm, amúgy fogalmam sincs, de én ezt tudnám elképzelni. 🙂

  • március 6, 2013 - 11:34 de.

   Becsülöm az optimizmusod. Bár ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg (így március idusán) az a verzió fut nálunk, ami tavaly november elején jelent meg Koreában, akkor szerintem nem érdemes ennyire előre spekulálni. Ha csak azt veszed alapul, hogy a játékot jelenleg megmérgező Nexus lagra még Janur 16 óta élesben van Koreában a fix és a legoptimistább spekulációk szerint is leghamarabb március végén kapjuk meg a patchet, akkor vajmi kevés esélyét látnám annak, hogy tényleg megkapjuk az Alliance-t nyár elején. Nem nagyon szeretek ilyen spekulációkba belefolyni, de én inkább a szeptembert látnám optimálisnak ami – szerintem – bőven jó lenne. A Nexus fixszel a 3v3-mal és az új 20 fős Kelsaikkal és bőven el tudnék lenni addig.

 4. Noxious
  március 6, 2013 - 11:30 de.

  Várom már. Amúgy csak nálam van az a problem, hogy hiába csapkodom a PLAY gombot nem történik semmi? Látni akarom az új mountomat…

 5. március 6, 2013 - 5:54 du.

  Jó kis leírás, remélem minél előbb kapunk még többet belőle 😉

 6. mzperx
  március 7, 2013 - 2:38 du.

  Elin for president! Valamint sztem Velika a legjobb város,a többi élhetetlen. 😀

 7. március 9, 2013 - 9:16 de.

  Köszönjük a cikket 🙂 Várom a többi infot, Az Alliance megoldással egy bajom lesz azon kívül, hogy tuti sokára jön ki :S, szóval az, hogy a guildek 80% (ha nem több) tuti Velikás lesz; ha erre nem lesz esetlegesen valami korlátozás a balance miatt

  • március 9, 2013 - 1:17 du.

   Érdekelne, hogy miért gondolod, hogy tutira Velikás lesz. Csak mert pl ahol én játszom ott pont a Velika a leggyengébb frakció.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s