Kezdőlap > TERA Online > Helló hiperinfláció!

Helló hiperinfláció!

Sokat megy manapság felénk az agyalás, hogy vajon milyen görbét is fog leírni a TERA-ban az infláció a közeljövőben és vajon mikor érdemes beönteni a piacra a tartalékainkat. Ugye az alap probléma az, hogy jóformán eliminálták a játékból a money sinket, hiszen az F2P patch előtt lényegében a spellbind és a masterwork alkahest volt az a két item, amivel úgymond hatékonyan vonták ki a játékból a goldot. Az F2P patch hatására mindkét item oly módon alakult át, hogy ha ilyen itemeket veszed akkor azt egy másik játékostól tudod csak megvenni, ezért a gold bent marad a gazdasági vérkeringésben. Ez pedig elkerülhetetlenül a gold elinflálódásához vezet. Az inflálódás bevételi oldalát ügyesen kezelték a daily questekkel, amivel kellő mennyiségű gold bevonását biztosították az új árak finanszírozásához és emellett egyre többször jelennek meg az olyan ingame hirdetések is amiben 100db-os strongbox key csomagok eladására hívja fel a figyelmet. Ez utóbbi nyilván azt jelenti, hogy egyre többen használják a kvázi legalizált F2P RMT-t (valós fizetőeszközért vásárolnak ingame goldot).

Hogy az alap kérdésre valamiféle választ tudjunk adni (nevezetesen, hogy mikor éri meg beönteni a készleteket az AH-ba és várható-e valamiféle árvisszaesés) -> teszt jelleggel szétnéztem a K-TERA egyik legnépesebb szerverének piacán. Nézzük milyen árakat is találtam ott:

 • Masterwork Alkahest: 38 gold
 • Extensive Alkahest: 70 gold
 • Spellbind: 40 gold
 • Tier 14 gold fodder fegyver: 390 gold
 • Master Enigmatic Scroll: 260 gold
 • Semi-Enigmatic Scroll: 2550 gold

Messzemenő következtetéseket inkább nem vonnék le, hiszen azt maximum a Killian/PvP jelenlegi áraival tudnám összehasonlítani, viszont néhány gondolat:

 • A K-TERA szerverek majd egy hónappal hamarabb váltottak F2P-re, tehát a fenti árakat akár úgy is lehetne nézni, hogy várhatóan nálunk is kb ilyen árak lesznek egy hónap múlva.
 • Persze az előző állítást mindjárt tagadhatnám is azzal, hogy a K-TERA és EU szervereken azért bőven van különbség, pl: K-TERAban az F2P fizetőeszköz (T-Cat) ingame fizetőeszköz is egyben, ráadásul az itemshopjuk is sokkal bőségesebb.

Egy dolgot biztosan állíthatok: A K-TERA szervereken az F2P váltás után rövid idő alatt futottak fel az árak és azóta is tartják magukat. Tehát ott pl. soha nem volt a Masterwork Alkahest 170gold.


Kategóriák:TERA Online Címke: ,
 1. február 21, 2013 - 9:29 de.

  Ott nincsenek bent cash shopban ezek az itemek?

  • február 21, 2013 - 10:52 de.

   Ugyanúgy vannak mint ahogy most az Amcsi itemshopba is bekerültek, tehát tudsz venni egy dobozt amiből jön egy random cucc + X db. alkahest vagy spellbind.

 2. Kouta
  február 21, 2013 - 11:11 de.

  érdekes, NA ban is hasonló árak vannak elvileg (koreaihoz képest)

 3. Vanity
  február 23, 2013 - 5:17 du.

  hello két kérdésem lenne de nem ide illően
  egy barátom ezt a hibát kapja a letöltéskor egy bizonyos % nál failed to initailize downloader erre nem-e tudtok valami megoldást?

  Másik kérdésem az lenne,hogy leszedtem a gamet belépek de mindegyik szerver mindig fullon van és egy szerverre se tudok belépni sőt amikor az elsőnél kiírja h full és másikra akarok belépni nem reagál semmit sem…. pls help me!

  • február 23, 2013 - 7:10 du.

   Mondjuk ne olyan szerverre akarj felcsatlakozni, amit már lezártak, hanem az egyik újra, ahova még lehet karaktert kezdeni. Ide le van ígrva minden:
   http://tera-europe.com/home/news/article/new-servers-maintenance-tuesday-12022013.html
   Ami a lényeg:

   New servers

   As an additional step to keep up with the still increasing amount of active players, we’ll add two additional servers after this maintenance.

   Zenobia – EN – PvE
   Akasha – FR – PvE

   Ezekre tudsz belépni friss accounttal és új karit kezdeni.

   • Vanity
    február 24, 2013 - 2:52 de.

    igen de nem enged oda se
    itt egy video hogy mi is a gondom :S

   • Vanity
    február 24, 2013 - 2:53 de.

    bocsánat nem az előző hanem ez a problémám

 4. február 24, 2013 - 10:27 de.

  Kétszer linkelted ugyanazt a videót.

  • Vanity
   február 24, 2013 - 12:22 du.

   • február 24, 2013 - 2:17 du.

    Értem. Nos ezzel a problémával konkrétan eddig nem találkoztam még.Talán érdemes lenne futnod egy kört a hivatalos supporttal (http://support.tera-europe.com/). Ha adnak érdemes megoldási javaslatot akkor kérlek azt oszd meg majd velünk is.

   • Kouta
    február 25, 2013 - 6:52 de.

    sok sikert a supportjukkal 🙂

  • Pocak
   február 25, 2013 - 5:39 de.

   Sőt! Tegnap még Archer PVP vidi volt mindkettő, Most meg LoT. :O

 5. Vanity
  február 24, 2013 - 5:31 du.

  menorel :
  Értem. Nos ezzel a problémával konkrétan eddig nem találkoztam még.Talán érdemes lenne futnod egy kört a hivatalos supporttal (http://support.tera-europe.com/). Ha adnak érdemes megoldási javaslatot akkor kérlek azt oszd meg majd velünk is.

  nyomtam megint egy repair-t és jó lett!

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s