Kezdőlap > TERA Online > Fény az alagút végén – A QQ queue szindróma

Fény az alagút végén – A QQ queue szindróma

Az egyik kedves olvasónk (huntamas… ööö, hagyjuk) commentjére szeretném felfűzni ezt a postot:

#29 – Hatalmasat csalódtam ebben a játékban! Azt hittem itt nem lesz olyan, hogy várakozni kell a belépéssel mint sok másik helyen hanem belépek és játszok egyet felhőtlenül… Álom marad úgy látom az ilyesmi… Próbálok belépni erre kiírja, hogy ezer-akárhányadik vagyok a sorban és a belépésig 25 perc maradt hátra! Köszönöm szépen Tera! Valóban ingyenes lettél …

Értetlenül állok az előtt, hogy bárkit is meglepetésként ért ez a dolog. A Killianon és a Frayán már legalább két hete queue van, várható volt, hogy ugyanez fog történni az első napon. Lehet blamálni a Gameforget, de egy F2P transitionnél legfeljebb a varázsgömb tudja előre megjósolni, hogy mekkora játékostömeg hullik rá az első napon a szerverekre. Azzal meg, hogy valaki pont a játékot blamálja ez miatt végképp nehéz mit kezdeni. Persze szerencsére a GF nem ül a babérjain és tekintget jobbra/balra zavarában, hanem nagyon gyorsan a megoldás felé tesz lépéseket:

Még tegnap este bejelentette a Gameforge, hogy tekintettel a túlterhelésre már ma beindítanak három újabb szervert:

 • Arcadia (EN-PVE) -> csatlakozik az új only EN-PVE realm poolhoz.
 • Zuras (Int-PvP) -> csatlakozik a meglévő PvP realm poolhoz.
 • Kaidun – (DE-PvE) -> csatlakozik az új DE/FR realm poolhoz.

A három új szerver minden bizonnyal egy időre megoldja az új játékosok számára a jelenleg meglévő problémát. Akik korábban már a jelenlegi túlterhelt szervereken kezdtek tevékenykedni azok mérlegeljék, hogy mi a jó nekik. Tiszta lappal kezdeni az egyik újonnan behozott szerveren, vagy elviselni a néha több órás queuekat.

A meglévő queue problémák nyilván max 1-2 héten belül megoldódnak, hiszen a TERA most felkapott lett, nagyon sok régi játékos jön ‘visszanézni’ és még több jön frissen szétnézni, de nyilván csak egy részük fog berendezkedni hosszútávra.

Természetesen mindenkinek megadatik a joga hozzá, hogy akár itt a blogon vagy a hivatalos fórumon elmondja a bánatát. De mielőtt ez kitörne bárkiből is; azért azt érdemes látni, hogy egy olyan történetről beszélünk ami 1-2 héten belül magától meg fog oldódni. Ráadásul a priority queue szépen működik, még csúcsidőben is visszajutottak 30-40 perc alatt a ‘fizetős vendégek’. Ez nyilván napról napra fog javulni, hiszen ezzel szemben a free accountosok 3-4 órákat várnak.


Kategóriák:TERA Online Címke: , , , ,
 1. február 6, 2013 - 8:07 de.

  Sziasztok
  Én kellemesen csalódtam.5 -én vettem és nulla várakozási idő volt .A questeket is elég jól lehet csinálni A beígért 28 órás karbantartás se volt annyi, élsítették a szervereket ahogy tudták /gondolom/.Nem sok tapasztalatom van f2p játékok terén,de azért respect jár a csapatnak hogy már másnapra 3 új szervert indítanak be,nem tö…nek.Remélem a Zuras szerveren is lesz magyar guild
  Off :Most viszont lefut a launcher, csak a login képernyő nem engedi beírni az adatokat ,pedig ma hajnalban még tökéletesen ment.Tudtok rá megoldást a problémára ?

  • február 6, 2013 - 8:19 de.

   Nincs probléma, bár lehet ezt tényleg a postba kellett volna beleírnom: Az új szerverek fellövéséhez kapcsolódóan a mai napi maintenance reggel 6-tól várhatóan 10:00-ig tart. Ezen idő alatt egyetlen szerver sem lesz elérhető.

 2. Fecó
  február 6, 2013 - 8:08 de.

  Az rendben van, hogy új szervereket állítanak be, de ezt a startkor kellett volna már.Mint írtad, már 2 hete queue van folyamatosan, tehát ezt az egészet lehetett látni előre.
  Még egy ingyenes szerver transzfert is el tudok képzelni (1-2 hétre), mert aki itt felhúzott egy karit vagy egy jó guildben van, nem fog átmenni egy új szerverre teljesen újat kezdeni és a barátai nélkül.

  • február 6, 2013 - 8:16 de.

   Ahogy a Killian, majd a Fraya queueba lépett szinte azonnal elindították az Ishara és a Veritas szervereken. Ergo nem igazán értem, hogy pontosan mit kérsz számon rajtuk.
   A szerver transfert (akár ingyenes akár fizetős) egyébként teljesen jogosan lehetne követelni, de akik itt a TERAban már régi bútordarabok, azok pontosan tudják, hogy már mennyiszer futottunk neki a témának és mennyiszer konstatáltuk, hogy olyan itt nem lesz.

   • nanael
    február 6, 2013 - 8:42 de.

    Pont az a hiba hogy megvárták hogy queue-ba lépjen. Mert azzal valamiért senki sem számolt, hogy nem csak f2p játékosok jönnek majd, akik egyből kezdhettek volna az új szerveren, hanem az összevont szerverek veteránjai is visszanéznek.

   • február 6, 2013 - 9:29 de.

    Őhm… javíts ki, ha tévednék, de a queue teljesen deaktiválva volt, és csak akkor kapcsolták be, mikor már játszhatatlanul laggos volt bizonyos időszakokban a sok free játékos végett. Ekkor jelentették be az új szervereket is. A másik probléma a kezdő játékosok mentalitása (“lvl1x vagyok és már rengeteg időt beleöltem a játékba, nem kezdem újra” stb – láttunk már ilyet…). Ettől függetlenül szerintem is hetek kérdése és megoldódik a sorban állás.

  • Kouta
   február 6, 2013 - 9:17 de.

   FREE server transfer? Gameforge? 1 mondatban? tényleg tapasztalatlan lehetsz ilyen téren 🙂

 3. február 6, 2013 - 8:16 de.

  Igazából a merge volt totál felesleges, azt a 2-3 hónapot már ki lehetett volna húzni úgy ahogy volt… Ezek szerint ennyire nem terveztek f2p-vel?

  • Kouta
   február 6, 2013 - 9:27 de.

   ez jó kérdés, hisz NA ban, is megvolt a merge pedig ott jobban is futott a szekér (márcsak a játékos számok alapján is). Lehet, hogy itt a nyugati kiadokat hirtelen érte. Bár én még mindig azt mondtom, hogy GF nek nem titkolt szándéka volt a minél hamarabb F2P, ezért is sz*rtak bele az egészbe. (1 év alatt nem tudtak egy cash shoppot – megjegyezném, ilyen árakkal nem csodálkozom) berakni, fos support, a játékos bázis hülyének nézése…stb. Ellenben ott volt az NA, akik komoly időt és energiát fektettek a játékba, és bár náluk is szükséges volt a merge a játékos bázis miatt, (eleve egy kisebb marketről beszélünk mint EGÉSZ EU) igy is volt annyi szerver kb mint nálunk. (és tény, hogy a 2 cég között ég és föld a különbség)

   • Fecó
    február 6, 2013 - 9:36 de.

    Akkor azt mondod, ha valaki most kezd egy új karit, akkor inkább NA-ra menjen ?
    Állítólag nincs lagg sem.

   • február 6, 2013 - 10:20 de.

    NA lag: visszajelzések alapján kb. 200-as átlag pinggel számolhatsz, ami játszhatónak tűnik, de PvP-ben és komolyabb instákban már nagyon érezhető. Ezzel szemben EU-n 30 és 90 között változik (kivéve nexus alatt). Support messzemenően jobb NA-n, de ez nem jelenti azt, hogy náluk nem adódnak gondok (lásd lejjebb meno posztját). A másik elterjedt tévhit, hogy tartalombeli különbség van NA javára, az igazság azonban az, hogy pár skint/mountot leszámítva ugyan az a kettő.
    Tehát ha egy korrekt supportra vágysz, több szolgáltatással, akkor go NA! Ha játszani szeretnél, akkor viszont EU. Szerintem.

   • február 6, 2013 - 10:29 de.

    Az a baj Kouta, hogy – lévén már lassan fél éve nem játszol ha jól tudom – a korábbi prekoncepcióidat vegyíted az azóta fennálló/előkerülő hullámvölgyekkel. Ez egyfajta passzív-hater hozzáállás. Személyesen ismerem ezt, hiszen néhány MMO-val szemben hasonlóan állok én is.
    Az, hogy a GF játszott-e az F2P-re avagy sem, mára már teljesen lényegtelenné vált. Az elmúlt 3-4 hónapban rendesen odatette magát a cég és olyan problémákat oldott meg (nem egyszer elsőként pl. a queue prio), amit soha nem néztünk ki volna belőlük. Szar a support? Van olyan, hogy nem szar? Ha nem szar az azt jelenti, hogy nem is tudunk róla.
    Nagyon jól kezelték az elmúlt néhány hónapot és örülök, hogy az EU szervereken játszhatok.

   • Kouta
    február 6, 2013 - 11:09 de.

    Fecó: Nem mondtam ilyet, mindenkinek magában kell mérlegelni (kipróbálások után) melyik tetszik neki.Számomra a Gameforge, az Gameforge, lehet ez passzív haterkedésnek felfogni, de eddig még nem tudtak felmutatni semmi olyat, ami értelmes lett volna (egy játékukkal sem). (örülök neki, hogy az elmúlt hónapban javuló tendenciát mutatnak, de ez a pár hónap nem feledteti a játékosokkal a több éves balfaszkodásukat ~ overall, nem csak TERA kapcsán, ahol durván az említett pár hónapig szó szerint lesz*rtak a fizető játékosokat.

    Szergely, NA ban valóban nagyobb lesz a ping (csoda is kellene, hozzá hogy ne legyen az már csak a távolság miatt is) de mégis vasat pakoltak oda nem pedig műanyagot… – hisz embermennyiség mellett, ahogyan innen is mondták 60-150 volt a ping (átlagban 100) a Killianon. (Sagi invitált meg, hogy nézzem meg az NA-t és beadtam a derekam) az alap ping 120-150 között van. ami Szergely hozzáoszlásával ellentétben nem tudom komolyabb instákban milyen, de pvp ben nincs gond vele, abszolut de olyan mint a Gameforge 30-90es pingje (igen igen, kicsit szégyen, de én még mindig azt mondom, ez olyan mint az fps, az embert ( a normálisat) nem érdekli, hogy 30310423178z23523 fps-ed van, vagy csak 30, amíg nem érzed, hogy szaggat a játék. Azt is lekakilom, ha a pingem 200, ha ugyanazt a játékélményt adja amit mondjuk egy EU 30-al. (lagg abszolut nem volt játékidőm alatt amúgy, Nexusnál is csak az ő területükön ahol annak lennie is kell annyi embernél).

    Meno: nincs semmi passzivitás a játék fele, az EU kiadó fele van, aki már bizonyított mint F2P játék kezelője, hogy nem képes ilyen dolgok elvégzésére, ennek ellenére örülök, hogy örülsz hogy EUs játékos vagy 🙂 én is örülök neki.
    Support kérdésre pedig, nem mindegy hogy az ember heteket vár, egy negatív válaszra (tudnak egyáltalán segíteni az emberen?) vagy 2 napon belül megoldják a gondod (és egy normál communityben, ami manapság már elég ritka MMOk körében ~ TERA overall communityje global alapján sehol sem az :D) igenis tudsz arról, ha nem szar, tudod, hogyha fizettél valamiért kapsz ellenszolgáltatást ami a GF nél annyi, hogy felmehetsz a szerverre, addig NA ban kb a segged nyalják. (nem mindegy)

    Ettől függetlenül, a játék még mindig a legjobb MMO a piacon, és kívánom mindenkinek a legjobbakat benne.
    (Valóban nem voltam fent az elmúlt félévben de ez inkább időhiánynak fogható fel mintsem a játékkedv hiányának. Valamint a blog aktív olvasója maradtam a kezdetektől)

  • február 6, 2013 - 10:18 de.

   Egyet értek ezzel, a merge csak arra volt jó, hogy lenyúlják a karakterneveket…

 4. Vordi
  február 6, 2013 - 8:29 de.

  Bocsi, de ez a post egy pillanat alatt kivitte a hajamat. Mármint én nem is értem a probléma okát, f2p a játék, ingyenes, ha akarsz fizetsz érte és nincs sorod,ha nem, akkor kivárod és örülsz, hogy játszhatsz… vagy ez csak nekem teljesen jogos? Márpedig azt a 20 percet ki lehet bírni. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy pl a wownál a nagyobb szervereken, mint a Ragnaros, minden egyes kieg elején és content patch után esténként általában 20-30 perces sor van és azért még fizetsz is. Szóval szerintem ilyen szempontból mindenki csendben maradhat és örüljön inkább, hogy ez a fantasztikus játék ingyenes lett.

  • Chiccoo
   február 6, 2013 - 11:03 de.

   A számból vetted ki a szót Vordi, mintha a fejembe látnál! 🙂 teljesen érthetetlen számomra, ha valaki “leszarozza” az ingyen cuccot. nevetséges

   • Kouta
    február 6, 2013 - 11:11 de.

    ezek az emberek erre vártak, csak nézd meg mennyi ember jött most azzal a jeligével, hogy: “erre vártam a játék kijövetele óta, hogy F2P legyen…” most meg cryolnak, hogy nem tudnak bejutni a szerverre…

 5. február 6, 2013 - 10:08 de.

  Fecó :

  Akkor azt mondod, ha valaki most kezd egy új karit, akkor inkább NA-ra menjen ?
  Állítólag nincs lagg sem.

  Persze hogy NA-ban minden tökéletes, nincs lag és a szerverek sem crashelnek le cirka 1 óránként:

  Wait… mégis?

  • Kouta
   február 6, 2013 - 11:12 de.

   Menorel, tudsz valamit esetleg olyan jelenségről, hogy embereknek full üres az accountja? Tehát szó szerint eltűntek a karakterei?

   • február 6, 2013 - 12:14 du.

    Igen, ez azoknál a veteránoknál fordulhat elő, akik a merge óta nem léptek be viszont most az f2p után előkerültek. A megoldás ennyi: belépsz bármelyik szerverre, csinálsz ott egy új karaktert, majd vissza szerver választó->refresh és megjelennek a karaktereid.

   • Kouta
    február 6, 2013 - 1:00 du.

    és az eredeti szerveren jelennek meg, vagy azon amin az uj karaktert generáltam?

   • február 6, 2013 - 2:57 du.

    Azon ahova migrálódtak a karakterek. Csak vizuális probléma, hogy nem látszódnak.

 6. zoola
  február 6, 2013 - 10:09 de.

  Melyik szerveren érdemes kezdeni ahol van egy kissebb magyar közösség?

  • zoola
   február 6, 2013 - 10:34 de.

   Köszönöm közben már megtaláltam amit kerestem 😉

 7. február 6, 2013 - 12:00 du.

  Én csak dicsérni tudom a GF-et. Eddig abszolút jól tették a dolgukat ezen a héten. Szóval nem lesz itt gond. Ahogy Meno írta, 1-2 hét alatt megoldódik magától ez a sorban állás dolog. Csak így tovább!

 8. TeddySnow
  február 6, 2013 - 1:37 du.

  játék start mikor 2 óránként kidobott embereket, és 2-3 órás sorbanállások voltak 😀

 9. Majin
  február 6, 2013 - 1:56 du.

  Úgy gondolom nem az a probléma, hogy várni kell, hanem az, hogy hiába vársz, nem tudsz játszani. Ha a 2-3 órás várakozás alatt nem fagy le a kliensed vagy nem dob ki 20 perc játék után, akkor sincs senkinek sem ideje arra, hogy azt a 2-3 órát, amit a játékkal szeretett volna tölteni várakozással töltse. A várakozás egy dolog, de az, hogy képtelen vagy játszani már más tészta. Én tegnap du 6 óta próbálok bejutni a Kilianra.

  • Kouta
   február 6, 2013 - 2:50 du.

   nem tudom hanyas vagy é hogyan, de kilian alapjáraton egy meglévő szerver volt, amin ráadásul 2 szerver játékosai voltak / vannak. eleve várható volt, hogy lesznek gondok, igy én ha f2p fejjel kéne tolnom, akkor biztos nem oda mentem volna mint pvp szerver.

   • Majin
    február 6, 2013 - 3:02 du.

    F2P előtt hetekkel kezdtem újra a játékot és tekintettel arra, hogy kizárólag a Kilianról és a Frayaról lehet tudni, hogy magyarok is vannak ott szép számmal, ezért esett a választásom a Kilianra. Az elmúlt hetekben vagy nem volt sor, vagy, ha sor is volt akkor a jelzett idő leteltével be lehetett lépni a játékba. 2db 47-es karakter nem túl nagy erőfeszítés, de ha újra végig kell mennem a már kívülről ismert küldetéseken és helyszíneken akkor bántani fogok valakit. Nem F2P-ként jöttem egy atom túlzsúfolt szerverre, hanem azelőtt, egyébként pedig teljesen érthető, hogy az új játékosok azon része, akik az eddig fizetős barátaikkal akarják kipróbálni a játékot oda mennek, ahol ezek a barátok többségében előfordulnak. A Kilianra vagy a Frayára. Az el nem múló várakozás ettől függetlenül továbbra sem elfogadható. 2 órája állok egy fél órás sorban. A prioritási rendszer jelenleg nem enged be, mert folyamatosan hátra dobnak a fizetős játékosok, ami, valljuk be, egy ingyenes játéknál elég röhejes. Elfogadom, hogy a fizetős felhasználókat előnyben kell részesíteni. Azt nem fogadom el, hogy ennek az a módja, hogy ők játszhatnak az ingyenes játékkal, akik pedig ingyenesen szeretnének, azok nem.

  • február 6, 2013 - 3:00 du.

   Ezt nem teljesen értem. Ma három új szervert indítottak. Aki játszani akar, az queue nélkül simán tud az új szervereken. Biztos vagyok abban, hogy azokon a szervereken is igen hamar népen magyar közösség fog épülni. Aki meg azért játszik egy túlterhelt szerveren, mert már tagja egy nagyobb közösségnek/guildnek és ragaszkodna az ott letett eredményeihez azoknak meg egy külön pontban írtam le a postban, hogy:

   A meglévő queue problémák nyilván max 1-2 héten belül megoldódnak, hiszen a TERA most felkapott lett, nagyon sok régi játékos jön ‘visszanézni’ és még több jön frissen szétnézni, de nyilván csak egy részük fog berendezkedni hosszútávra.

   Aki tényleg ennyi bizalmat és türelmet nem tud a játéknak szentelni, az tényleg inkább ne is erőltesse, mert ennél sokkal nagyobb problémákkal fog szembesülni később.

   • Majin
    február 6, 2013 - 3:08 du.

    Az a probléma ezzel, hogy 1-2 hét (ráadásul a legelső 1-2 hét) negatív tapasztalatai bőven elegek arra, hogy sokan elforduljanak a játéktól. És továbbra is szeretném hangsúlyozni, hogy nem “új” játékosként tekintek magamra, illetve, hogy a karaktereimbe ölt időt nem szeretném elpazarolni. Az új szervereket villámgyorsan meg tudták oldani a srácok, éppen ezért tölt el félelemmel az, hogy a transfer lehetőségét ilyen sokáig húzzák. Raven a kérdésemre azt mondta, hogy a “közeli” jövőben lesz erre lehetőség, jelenleg konzultálnak a csapattal és amint lesz időpont transferrel kapcsolatosan majd kihirdetik. Ez is egy olyan tényező ami miatt nem igen lehet cselekedni, hiszen nagyon sok dolgot befolyásol az, hogy mikor és milyen feltételek mellett lehet majd mozgatni a karaktereket. Egyébként nem értem, Menorel, ti tudtok játszani? Nagyon sok fizető felhasználó panaszkodik, hogy ugyanolyan hosszú sorokban kell várakozni, mint a legtöbb ingyenesen játszó emberkének. A transfer hiánya és a végeláthatatlan várakozás nem csak az új játékosokat érinti, hanem titeket is, akik már egy éve játszanak a játékkal. Nektek is ugyanolyan kellemetlenségeket okoz, illetve okozhat a dolog. Nem tudom, neked személy szerint milyen tapasztalataid vannak.

   • Kouta
    február 6, 2013 - 3:46 du.

    usaban csak lvl 40 től lehet transferelni ahogy olvastam

 10. Fecó
  február 6, 2013 - 2:43 du.

  Kouta :
  és az eredeti szerveren jelennek meg, vagy azon amin az uj karaktert generáltam?

  az eredetin

  • Kouta
   február 6, 2013 - 2:49 du.

   danke, bár eléggé érdekes megoldás maga az, hogy nem látszanak a karakterek :o, no mindegy mindjárt a vízbe ugrik az a bizonyos majom 🙂

 11. Reyi
  február 6, 2013 - 3:10 du.

  Azért kicsit vicc ami itt megy

  F2P-sekhez szólnék elsősorban ( és nagy tisztelet a kivételnek )…

  Also…

  1: Annak idején cbt-ken, headstartkor, játék indulása után, mi ugyan úgy végigsz*ptuk a que-t, mint mindenki más… akinek komolyan bejön a játék, az úgy is megvárja (elnézést azoktól, akiknek tényleg lenne lelkesedése, de ideje nincs sok sajnos végigvárni ), a többi pedig úgyis az első vagy második lepkzásnál ragequitel…

  2: Alapból nem értem azokat, akik nem vették meg a játékot, semmilyen pénz nem öltek bele a játékban, miért várják el feltétlen ugyan azt a szolgáltatás amit azok kapnak akik anno havonta befizették a havidíjat…

  3: Továbbá vicc kategória még a Szergely által említett ”lvl 5 vagyok, a fél életem a terába öltem” mondatra épülő ragelések, a kiadóval és a játékkal szemben… nagyon kemény lehet felszintezni magad lvl 10-re vagy lvl 15-re.. 2-3 óra… woooh de sok a ”casual” player…

  Komolyan akinek ennyire nincs ideje ilyen dolgokra, az inkább el se kezdje, hanem töltse a kis szabad idejét számára más élvezhető és hasznos irl dolgokkal…. vagy ha már mégis beadja a fejét, akkor ne méltatlankodjon.

  4: GF: Én személy szerint nem bírtam a GF-et Aionból kiindulva… sőt elég lámák voltak itt is az elején… de véleményem szerint, most igyekeznek a kedvünkben járni. Nem értem miért kell szidni úgy valamit ha egyáltalán nem látsz be a dolgok mögé mert fél hete kezdted a nyamvadt játékot.

  5: rage… rage everywehere: Ha ennyire katasztrófálisnak ítélitek, a jelenlegi helyzetet, akkor nem kell játszani. Ennyi az egész. De végképp nem kell a tera közösségi site-jain köpködni, meg savazni, és ezzel bomlasztani a community-t. Elhiszem, hogy hatalmas lelki sebeket szereztek néhányan a que és egyéb bosszantó tényezők által, de ők menjenek el rehabra teljes lelki békéjük elnyerése érdekében. Köszönöm.

  • Reyi
   február 6, 2013 - 3:13 du.

   ***F2P-s újoncokhoz szólnék elsősorban ( és nagy tisztelet a kivételnek )…***

  • Majin
   február 6, 2013 - 3:27 du.

   Engedelmeddel a kivételek közé sorolom magam, hiszen a rédzs elég távol áll tőlem és az utóbbi napokban, ahol kellett, kiálltam a GF mellett, valamint tisztában vagyok azzal is, hogy free játékosként egyfajta alacsonyabb kategóriát képviselek az elitté avanzsált fizetős játékosok mellett. Ettől függetlenül ez a “ha nem tetszik el lehet menni” hozzáállás az ég világon semmit sem old meg, ráadásul sok esetben igaza van a rédzselőknek, illetve a játék jövőbeni sikeressége szempontjából nagyon fontos, hogy a sok flame, rédzs és köpködés mögött megbúvó komoly problémákat a játék fejlesztői észrevegyék. Tételesen reagálok a pontjaidra, ha megengeded.

   1 – A legtöbb játékos éppen azt a 3-4 órát állja végig sorban, amit játszani szeretne. Gondolom az senkitől sem várható el (legyen akár a legnagyobb TERA fan és rendelkezzen akár zéró szociális élettel), hogy napi szinten (2-3 belogolást számítva) 9-10 órát álljon sorban és nézze a server képernyőn lévő Castanic csaj csinos seggét.

   2 – Nem várják el ugyanazt a szolgáltatást az “ingyenélők”, mint a fizetős játékosok. Legyen neked csinos mountod, ingame title, gyorsabban resetelődő instáid. Tőlem akár endgmae itemeket is kaphattok, lehet a játék p2w is akár. Egy valamit várok el, azt hogy játszhassak és egy olyan játéknál, ahol ez a lehetőség ingyenesen adott bárki számára, ez az elvárás szerintem teljesen reális. A jelenlegi helyzet olyan, mintha egy ingyenes segélykonyhán állnál sorban a kajáért, de nem kapnál, mert azokat, akik esetleg fizetnek az ételért előbb kiszolgálják. A prioritási rendszer lehetetlenné teszi a játék ténylegesen ingyenes használatát, hiszen ahogy említettem, képtelenség ingyenes felhasználóként bejutni. A külön bánásmóddal egyetértek. Jómagam is fizetni fogom a tera clubot, ebben szinte biztos vagyok, hiszen nagyszerű a játék, és imádom. DE nem azért fogok fizetni, hogy játszhassak. Az mindenkinek egyenlő mértékben jár, úgy, ahogy az ingyenkonyhán a kaja.

   3 – Egyetértek bizonyos szintig. Sajnos sok embernél nem lvl10-ről meg lvl15-ről van szó. Nagyon sokan húztak fel még F2P előtt az unlimited trial alatt lvl60-as karaktert.

   4 – Leírtam már

   5 – Erre nemigen érzem szükségesnek reagálni, ugyanaz az értelmetlen köpködés, ami ellen felszólaltál.

   Jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy a poszt címében írt fény egyelőre sehol sem látszik, pedig, ha valamikor, akkor éppen a startnál kéne, hogy erről a fényről némi infót kajunk. Végig szoptam én is a Diablo 3 startot, sőt a CBT-t is, hiszen 5 euros preorderként szintén ott voltam a kezdetekkor. Továbbra is hangsúlyozom, az egyetlen problémám az, hogy a játék ingyenessé válásával CSAK a fizető felhasználók tudnak játszani, vagy, ha szerencséje van az embernek és van 5-6 szabad órája, akkor lehetősége van talán 1 órát a játékban töltenie. Legalábbis most. Délután, vagy este képtelenség, hogy egy 2-3000-es sor egy ingyenes felhasználó számára leteljen. Általában inkább növekszik.

   • február 6, 2013 - 4:03 du.

    “Egy valamit várok el, azt hogy játszhassak és egy olyan játéknál, ahol ez a lehetőség ingyenesen adott bárki számára, ez az elvárás szerintem teljesen reális.”
    A lehetőség mindenki számára adott, ezért nyitottak új szervereket. Ha mindenképp instant játszani akarsz, akkor játssz ott. Ha zsúfolt szerveren akarsz játszani, várd ki a sorod, vagy várj pár hetet (mert ugye nem fizetsz érte, ergo nem áll benne a pénzed), míg lecsillapszik az f2p láz. Ha ez nem megy, bai bai. 🙂

 12. TeddySnow
  február 6, 2013 - 3:44 du.

  Mondjuk az már egy szint hogy a queue sem indul annyira tele van 😀

 13. február 6, 2013 - 4:09 du.

  “Továbbra is hangsúlyozom, az egyetlen problémám az, hogy a játék ingyenessé válásával CSAK a fizető felhasználók tudnak játszani […]”

  és
  doublefacepalm.jpg

  • Majin
   február 6, 2013 - 4:13 du.

   Egyszer majd biztosan sikerül értelmesen vitáznunk is. Megvárom.

   • február 6, 2013 - 4:14 du.

    Na látod, tudsz te várni is 😀

 14. Lyca
  február 6, 2013 - 5:09 du.

  kis off : ha f2p acc-val elöfizetek tera clubra, utána már veteran lesz az acc? vagy ahhoz meg kéne vennem a játékot? és ha meg kell venni akkor hol lehet mert a tera eu honlapon már nem találom sehol : /

  • Majin
   február 6, 2013 - 5:29 du.

   Mert megszűnt az online értékesítés, ahogy azt nagyon sokszor említették is a F2P modell előtt. ha van még elfekvőben valahol dobozos példány ugy azzal lehetsz veterán. A tera club tagság nem hiszem, hogy veteránná tesz, csak meghatározott ideig klubtaggá.

  • február 6, 2013 - 5:40 du.

   Nem leszel veteran, csak ha megveszed a játékot. Queue-ben sem kerülsz előbbre, ha csak klubtag vagy, veterannak kell lenned.

 15. Kouta
  február 6, 2013 - 5:56 du.

  kérdés, normális a 100-210 es ping, vagy wtf? beléptem, alap 40, abban a pillanatban, hogy megmozdultam (cutthroat harbor) egyből 100 volt az alap :S (semmi nem megy a háttérben, csak a TS)

  • Kouta
   február 6, 2013 - 7:25 du.

   és azt megtudja valamelyik IT zseni mondani, hogy van az, hogy 150-200 as pingnél sincs se lagg, se delay? hogy lehet ez?

   • TeddySnow
    február 6, 2013 - 7:56 du.

    200 ms = 0,2 sec, amit azért nehéz delayként érzékelni. szerintem.

   • Kouta
    február 6, 2013 - 8:27 du.

    hidd el van játék ahol olyan delay az, hogy van, hogy 3 – 4 másodpercet is vársz az actionre, gomb lenyomás után

   • TeddySnow
    február 6, 2013 - 10:31 du.

    függ attól hogy a játék mekkora adattal pingel. a ping adat nagysága és a valós játékhoz szükséges adat közti ráta amiből lejön hogy laggos e vagy sem. Pl ha 100kb megy a gép és a szerver között mpként hogy játsz és ők ennyit pingelnek akkor a ping a valós értéket adja vissza. de ha pl 64bytetal pingelnének akkor nyílván a 100 hoz képest torzíto
    konkrét példa, 32kb -> 13ms, 1024 -> 43ms
    és ugye még ott lehet az hogy a játék nem pinget hanem latencyt mutat. oda meg már belejönnek az adatbázisok eléréseinek gyorsasága stb. MMO-nál a latency lényegesebb elvben.

   • Kouta
    február 7, 2013 - 12:43 du.

    ez szép és jó, de akkor eltudnád magyarázni nekem, hogy Latencyben, hogy veri az EU az NA-t? tegnap meglestem és bizony EU bár alapjáraton kevesebb, amint bármit kezdesz (elég ha csak megmozdulsz) feljebb megy, és bizony feljebb megy MINT NA. Valamint sokan írták tapasztalat nélkül hogy NA ban mekkora 200 as pingek vannak és lagg és no pvp emiatt…stb nos nekem 200 as vagy afeletti pingem nexus alatt van, ahol tegnapi testem során (első f2p ahol ugye visszatérök is vannak) szám alapján EU durvább pinget (majd 1k-t) mért Cutthroat harborban, NA a 300 at sem érte EL (DE természetesen mind2 laggolt, ami normális). Én szimplán csak azt nem értem, hogy mig egy Aion NA 200 as pinggel játszhatatlan, addig NA Tera 150 es pingel olyan mint az EU 50 es pingje (ami poén, hisz átlagban 80 alá de max 85 fölé sosem ment EU ping). Ez a rejtély számomra.

 16. Majin
  február 6, 2013 - 6:01 du.

  Nem tudom pontosa, mi ez a channel rendszer egyébként. Eddig Kilianon azt hiszem 3 vagy 4 volt a legtöbb, amit láttam. most a legfrissebb Arcadia PVE szerveren 21 channel van, mindegyik High. Ez azt jelenti, hogy minden bizonnyal itt is sor lesz pár napon belül?

  • Kouta
   február 6, 2013 - 6:16 du.

   ha így áramlik a nép a játékban akkor igen.

 17. Sagrath
  február 6, 2013 - 8:34 du.

  Szergely :
  NA lag: visszajelzések alapján kb. 200-as átlag pinggel számolhatsz, ami játszhatónak tűnik, de PvP-ben és komolyabb instákban már nagyon érezhető. Ezzel szemben EU-n 30 és 90 között változik (kivéve nexus alatt). Support messzemenően jobb NA-n, de ez nem jelenti azt, hogy náluk nem adódnak gondok (lásd lejjebb meno posztját). A másik elterjedt tévhit, hogy tartalombeli különbség van NA javára, az igazság azonban az, hogy pár skint/mountot leszámítva ugyan az a kettő.
  Tehát ha egy korrekt supportra vágysz, több szolgáltatással, akkor go NA! Ha játszani szeretnél, akkor viszont EU. Szerintem.

  Sziasztok ismet. Igen reg kommenteltem itt de most elerkezettnek lattam az idot, hogy ehhez a temahoz hozzaszoljak.Fentebb szergely idezetet raktam be es lenyegeben erre szeretnek igazan reahalni.NA pingem ritkan van 200 felett atlag pingen olyan 140 korul mozog.End game hardcore instakban nem tapasztalhato a pingem miatti hatrany mert abszolute nem erezheto,solo bamolas 6 fele classal,PVP-ben sok gyozelemmel, igaz neha nagyon elkalapalnak de ez van.Ezt mostmar kozel 6 havi tapasztalatbol mondom nektek, hogy NA 140 es pingjenel elvezhetobben tolom a jatekot, mint anno EU ban 40 es pingnel.Szerverosszevonasok Na-ban is voltak de szerintem ezt ok mar elore tudtak, hogy F2P lesz hamarosan es a veteranokat osszerangattak, nehogy nagyon elvegyuk az ujjonan jovoknek a kedvet,nem ertem miert tettek engem is szanaszejjel csapkodtak a lvl 60 asok minden egyes karakteremmel amig en csak lvl 28 nal jartam.Nehany ember szerint Lowbies drops epic!!!Es kivetel nelkul maximalis infamy-vel rendelkeznek.Helyzetjelentes az F2P atallasrol.Sorbanallas belepesnel nincs azonnal teszi a megpatchelt kliens a dolgat.GM ek a jatekban igen surun.Support teljesen maximalis volt es most is az.Fordult elo, hogy kellett a segitseguk levelemre nem egy automata bla bla jott hanem a GM-ek szemelyesen oldottak meg a problemam.Es a valaszido az idozonak kozti elterest figyelembe veve kb 4 ora volt nem 4 het!!!Belepes utan azonnal ket uj paci fogadott de maradok a langolo labunal.Sok sok hasznos dolgot adtak meg azonnal a Veteran status melle aminek hasznat veszi az ember.Szo szerint tenyleg ki van nyalva a seggunk.Ezzel szemben Eu rol nem sok jot halottam.

  @Meno engem nem nevezhetsz Tera Haternek mert ez nalam mar nem az elso alkalom, hogy kifizetem a teljes jatekot teljes aron.K-Tera, EU- tera es most ami marad is nalam vegleg NA-Tera.Nem all szandekomban spoilerezni vagy EU jatekosokat athuzni NA-ra ez mindenkinek a sajat dontese, most mar csak penzbe sem kerul effektive kiprobalni es osszehasonlitani a ket kiado kozotti kulonbseget.Ugyhogy ez mindenkinek a sajat dontese es felelosege legyen, hogy mit akar.Mindenesetre teny, hogy az NA szervereken rengeteg EU player tunt fel,es ugy tudom komplett guildek is jottek Eu-bol akik a mai napig aktivan nyomjak.Globalon altalanos volt a kerdes hogy miert jottunk ha van EU server is a valaszokat nem irnam le mert nemelyik nyomdafesteket nem turo modon mutatta be kedvenc GF-unkat, es sajnos sajat tapasztalat alapjan ezt meg en is osztottam veluk.

  Es vegul mindenkinek akit erdekel a Tera.Ha jonni akar valaki, akkor toltse le probalja ki hasonlitsa ossze, es utanna dontse el maganak hogy EU or NA.Koutanak sem volt celja senkirt sem gyozkodni csak leirta a velemenyet.Es nem Tera hater o sem mert teljesen ra van gyogyulva, es tanusithatom mert jelen pillanatban is eggyutt toljuk.

  Ma este DING a 8.lvl60 as vadallat hamarosan es egzik sem szutyok gerben van.PVP nagyon FUN, BG csak zerg vagy minket vagy mi de ez sajnos ilyen 🙂

  Tovabbi szep jatekot mindenkinek az adott kiadonal es szerveren amit valasztott maganak….

  Udv:Sagi

 18. Aarch
  február 6, 2013 - 8:37 du.

  http://support.enmasse.com/tera/priority-server-queue#who
  Holnap előfizetek, mivel ma sem fogok tudni játszani! 18:00 óta q és még sztem 3 óra kb.

  • Majin
   február 6, 2013 - 8:49 du.

   klubtagsággal nem jutsz be hamarabb

 19. 0zirisz
  február 6, 2013 - 10:59 du.

  Mielőtt az egekbe nyaljuk az amcsikat egy kérdésem maradt. Hogyan nexusozol, mennyit bgzel és mennyien arénáznak mikor játszol? 😀 Mert ugye van némi időeltolódás azt hiszem.

  • február 6, 2013 - 11:20 du.

   Ezt már elő sem akartam hozni, hiszen fura módon ez minden esetben elfelejtésre kerül amikor jön a szomszéd fűje mindig zöldebb effektus. Tehát ha valaki este 11-kor és hajnali 5-kor tervez a jövőben Nexusozni annak ott a helye. De ennél jobban nem akarok belemenni, inkább csendben maradok és megvárom amíg ez az epizód is lepörög.

   • Sagrath
    február 7, 2013 - 12:49 de.

    Nexus minden nap helyi ido szerint este 9 es hajnal 3.Napi szinten megy a nexus, a hajnalit nem mindig vallalom be .BG amikor be akarok menni be is tudok azaz folyamatosan, nincs olyan, hogy nincs ember az idoeltolodas ellenere sem.7 ora differencia van az o javukra azaz ok vannak kesobb nalunk.Eleinte hajnal 2 es hajnal 6 kor voltak nexusok de valoszinu, hogy a rengeteg EU jatekosra is figyeltek kicsit es ezert atutemeztek a dolgot.Nem csak NA-sok toljak de meg Ausztralokkal is ossze lehet akadni,Brazilok tomkelegevel stb.

    @Ozirisz nem kell az egekbe nyalni oket, csupan tenyeket irtam le amit az ott toltott ido alatt tapasztaltam az Na verzioval kapcsolatosan.

    Masoldalrol reagaltam Szergink PING aggodalmara szinten tapasztalat alapjan, es Reagaltam arra, hogy Koutat Tera Haternek gondoltatok.Mert nem igy van.Es meg kozoltem a tenyt, hogy ingyenes itt is, es ha valaki kivancsi akkor nincs mas dolga letolt osszehasonlit, onnantol a sajat egyeni szoc problemaja mindenkinek, hogy EU vagy NA.

    Mint lathattatok nem allt szandekomban Spoilerezni Na szervereket, anyazni Frogstert mert miota lefalcoltam Na-ra olvasom a bloggot, de nem igazan szolok hozza.Ebben az esetben viszont, hozza kellett szolnom.De a tovabbiakban nem fogom zavarni a blog eletet,megyek azt csinalgatom a dolgaim NA-n.Az itt talalhato dolgokat tovabbra is hasznosnak talalom, a szerkeszto csapatnak a munkajaert halas vagyok.

    Mindenkinek szep napot/estet/jatekot:Sagi

 20. huncut
  február 7, 2013 - 12:39 de.

  mi a teendő akkor ha a játék elvileg jó, tegnap óta semmilyen változás nem következett be, de tegnap tudtam játszani, most meg nem… a play gomb nem szürke, hanem egészséges piros színű, de teljesen hiába nyomkodom nem történik semmi… valami ötlet?

  • Pocak
   február 7, 2013 - 5:49 de.

   Nálam a Jawa program letörlése és újratelepítése megoldotta anno ezt a problémát.

  • Majin
   február 7, 2013 - 7:15 de.

   Sohasem tudom, hogy amikor valaki azt írja, hogy a play-re kattint és nem történik semmi, akkor pontosan melyik problémára gondol? Arra hogy a play gomb inaktív, mintha csak egy kép lenne, vagy arra, hogy a play gomb megnyomásra “mozog”, benyomódik, csak a játék nem indul el? Mindkettő probléma létezik.

   • huncut
    február 7, 2013 - 7:02 du.

    a play gomb él, mozog amikor megnyomom… de nem történik semmi, ha az inaktív gond lenne akkor a java megoldaná… de nem az…

  • huncut
   február 7, 2013 - 7:05 du.

   közben hazajöttem koleszból és működik a játék… lehet kolesz neten van letiltva pár kellő port…

 21. február 7, 2013 - 8:46 de.

  @Sagi: Tegnap beszélgettünk Koutával EU vs. NA kapcsán, de nem igazán győzött meg.
  – Jobb NA support: biztos remek dolog lehet, hogy órákon belül válaszolnak egy ticketre, de őszintén szólva, eddig egyszer sem voltam rászorulva ilyenre. Ha most kéne használnom az EU-s supportot valamilyen okból kifolyólag és rossz esetben pár napot kéne várnom az ügyem megoldására, azt hiszem kibírnám.
  – Eventek: NA-ban most vmilyen krokodilos event van Kouta elmondása szerint, míg nálunk semmi. Ezzel úgy vagyok, hogy muszájból csinálom, ha van. Általában megéri csinálni őket, ezért nagyon rá lehet kockulni, és rendkívül frusztráló hosszú távon 😛 Ha van event csinálom, ha nincs, a játékra koncentrálok. Mellesleg fogadni mernék egy komolyabb ingame összegre, hogy valentin napra mi is megkapjuk az eventünket 😛
  – Ping: szintén volt összehasonlítás tegnap, s míg nálunk egy-egy nexuson phase 3 alatt felszaladt 600-ra is a ping, addig NA-n, szintén Nexus alatt “alig 220-on” ment. Erről annyit, hogy míg nálunk 20-21 óra van, addig amcsiknál 12-13. És az esti órákban bizony jóval többen játszanak, mint a kora délutániban. Úgy értem tényleg rengetegen… És hogy mennyi az a sok? Ezt elég nehéz megsaccolni, de mikor Zulfikarból Kanstriába vándorol át a zerg, és még csak kb. a harmada van ott a játékosoknak, már alig lehet látni a rengeteg névtől, de a ping még 100 alatt van… Másrészt viszont a Nexus pont nem tartozik azon contentek közé, ahol jelentősége lenne a relatív alacsony, vagy magas pingnek. Nexuson túl pedig 30-90 közötti a pingem, akkor is, ha futok, vagy skillezek, akárhogy is nézem, de ez átlagban még mindig a fele az amcsiénak.
  – Itemshop árak: nagyon röviden, veteránként nem érzem, hogy valaha is szükségem lenne bármire a jelenlegi shopból, így nem érint 🙂
  – Társaság: az egyetlen pont, amivel nem tudok vitatkozni 🙂 Nekünk is hiányzik az igazi core társaság, hiszen még koreain együtt kezdtük. Viszont a ti döntésetek volt EU-tól elpártolni. Nekem személy szerint nincs türelmem/időm ismét 0-ról elkezdeni, akkor sem, ha gyors a fejlődés, a gearelődés, ott van még az rng-n alapuló masterworkolés és enchantolás. Végül pedig itt is vannak még régi-új ismerősök, mégha kevesen is… Én annak örülnék, ha ti néznétek vissza legalább néha EU-ra is, karija már van mindenkinek, csak le kell tölteni a gamét 😉

 22. február 7, 2013 - 1:38 du.

  Kouta :
  Én szimplán csak azt nem értem, hogy mig egy Aion NA 200 as pinggel játszhatatlan, addig NA Tera 150 es pingel olyan mint az EU 50 es pingje (ami poén, hisz átlagban 80 alá de max 85 fölé sosem ment EU ping). Ez a rejtély számomra.

  Más a combat mechanizmus, ennyi az egész. Az ok, hogy legtöbb skillnek animációja van, mármint az animációt indítja el és utána hajtja végre magát a skillt. Aionban főleg instant skillek voltak, ezért rendkívül gyorsnak tűnik a harc Terához képest és sokkal inkább észrevehető a magas ping. Viszont Terában sem mindegy, mikor indul útjának az animáció, illetve az, hogy bizonyos skill animációk félbeszakíthatók, és rögtön a gyorsabb chain skillje hajtható végre. Tehát ha indítasz egy adott skillt, de nem várod meg, míg végrehajtja, hanem rögtön rányomod a chainjét, hogy azzal pl. gyorsabb, nagyobb ütést vigyél be, akkor már két helyen is hátrányban vagy a jobb pinggel játszó amcsi ellen: egyszer kezdéskor, egyszer pedig megszakításkor reagál nagyobb késéssel a karaktered. Hozzá lehet szokni a 120-200-as pinghez, nem is zavaró, de bizonyos szituációkban előjön a különbség a 30-60hoz képest. Egyébként egyszerű felmérni a különbséget: lvl1-es kari EU-n és NA-n azonos classból, + fraps 🙂

 23. Sagrath
  február 7, 2013 - 3:17 du.

  Szergi, igy igaz mi falcoltunk le, sok sok okból kifolyolag.Igaz mostmár Eu is free tehát megtehetném, hogy letölt és visszafelé is jaátszogatnék,mivel Eu-n is van maxolt karakterem.Egy gondom van csak.Igen sok időt, energiát belefektettem már Na-ba,Gearelödtem stb.És az idő az a tényező amiből sajnos nekem nem sok van.
  Nexus pingek az este 9 órai nexusnál átlagban legkevesebb 1500 ember, hajnalin sem sokkal több hétvége örület mert simán a 4000+ ember zúz.De ahogy irtad is pontosan nexusnal nincs jelentőslége mert a csapat végigzergeli az egészet, igy ha gyengébb karival vagy csak a túlélésre kell koncentrálnod. Hétvégi nexusok igen gorombán laggosak, de ugye pontosan ennek a problémának az orvoslására lesz maximalizálva a résztvevők számának lehetősége 120 főben, mivel azt elkezelik a vasak ott is meg a Pc-k is.Enchantolás néha szivás néha 12-13 itembőlé felmegy max lvl-re az egész,patch után elméletileg egy törés után +5% a success esélye ha nem igy lesz akkor továbbra is suck less :)Masterwork Prietsemmel már lvl 50 en csak a fun kedvéért begyurtam a kicsikét és +12 re pakolgattam a dolgait ki is akadtak jöttek a global üzenetek, hogy meghülyültem.Irtam nekik just for fun és ez a cucc lvl 60 ig ki is húzta rajta.Igen van egy crock ami valami tojást cipelget jóságokat lehet kiszedni belőle.Masterwork Alkahest/Alkahest/Nyitó tekercsek/Charmok,Diamond gemek/XP/Gol/Reputation boostok, meg még ki tudja mi nem jön belőle.Item shop igazából onnan nekem sincs szükségem semmire sem,max megint egy race change ticketre asszonykám miatt arghhhhhhhh (,;,,;,) Slayerét átkozmetikáztatta Aman female-ről, Castanic Femalre, most meg visszasírja az amant OMG úgyhogy max azt még megveszem.Accounthoz vettem a lángoló talpú pacit még az elején es ennyi.Barbie szutykot nem fogok creálni a karaktereimből igy a costümők hidegen hagynak.P2W szerintem nem lesz, ha meg mégis akkor Na-t is abbahagyom.

  Igen, igaz a hardcore mag akikkel eggyütt toltuk K-Terán a mai napig hiányoznak mert jó bulikat toltunk,estünk, keltunk, bénáztunk, félcsapattal instákat toltunk.Eu már nem igazán hiányzik hiszen hiába is voltunk egy nagy legióban,szó szerint Ereskigallal 2 en duoba húztuk be a 60 at,és segitségre is nagyon kevés embertől számithattunk.De most gondolj bele. a társaság mostmár NA-n is alakul, és Eu-val szemben itt már 8 sloton van lvl 60 as karakterem,még Eu-n van egy maxolt meg 7 db 35 feletti, ha jól emlékszem.Ott nincs gearem, itt meg már elkezdtem begyurkálni a dolgokat egy jó ideig sajnos puggal,de most már ott a chance saját csapattal tesszük hamarosan.Nem mondom,hogy nem fogok Eu ra benézni esetleg,dehogy játszani már nem fogok ott az 100% többek közt azért is mivel itt én továbbra is fizetem azt a havi 15 dollárt a jóságokért.És nem gond az ha 60 ason bármelyik karimmal vissza kell mennem segiteni egy kisebb társamat,mertha éppen nem BG vagy Instaban zúzok akkor első szóra viszamegyek Gankert ölni/instán áthúzni öket, hogy minél gyorsabban haladjanak,sőt kiszedtünk teljes geareket a szintjükön és azt ott még csak 36 ra meg is rantottuk nekik, hogy jobban kicsit elönyben legyenek a többiekkel szemben.Nem kevészszer kellet 6 ember teljes gearjéért bemenni instákba,de megtettük.Mostanra egy baráti tarsaság alakult ki rendesen Na-n a Turul légió berkein belül, szó nélkül mindenki segit a másiknak ahol csak tud.És nem gond ha, abban a kevés játékidőben is ami van,és ki tudom használni,a saját dolgom helyett a kisebbnek segitek, mégha az free is nekem meg ketyeg az előfizú.Úgy gondolom 60-on mire odaérnek meg lessz az eredménye.És ha emlékezetem nem csal K tera nyújtotta nekem ezt az élményt az akkori Core-al.Eu sajnos már nem!!!!

  Mindenkinek Üdv és szép napot/játékot:Sagi

 24. Rosert
  február 7, 2013 - 5:13 du.

  Nagyon tetszik ez a post ! Az egészet pedig a commentekben elindult szájkarate tömegverekedés koronázta meg ! Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem tetszik ez a játék bizonyos embereknek, és ennyi probléma van vele, akkor miért játszanak még mindig ? Ha a való életben bemész egy szórakozóhelyre, ami zsúfolásig van telve, (mert nem kell beugrót fizetned) akkor természetes, hogy várnod kell míg kiszolgál a pultos téged. Arról nem is beszélve, hogy a kiszolgálás minősége sem lesz olyan, mint egy üres helynek. Ennek ellenére mégis az ilyen helyre járnak többen és nem a könyvtár kávézójába.

  • Kouta
   február 7, 2013 - 6:10 du.

   +1

  • Rosert
   február 7, 2013 - 7:12 du.

   Bocsánat, még annyit hozzátennék a fő témához (sajnálom, hogy megint ezzel jövök elő, de ez a legjobb példa) anno az átkos rendszerben ha 16:00 után értél haza akkot pl a WoW, EU-Bloodscalp az első fél évben min másfél órát kellet várnod, hogy beléphess és ha ez nem lenne elég, akkor olyan laggfest volt, hogy az embernek majd kiszakadt a szeme ! Mellesleg mi az a 25 perc ? Elviszed a kutyát sétálni, elszívsz két cigit, vagy esetleg segíthetsz apunak, anyunak és elmosogatsz.

   • Majin
    február 7, 2013 - 9:47 du.

    Fél karomat adnám, ha csak 25 percet kéne várni. De ha másfél óra után bejutnék azért is áldoznék pár ujjpercet. Egyik opció sem létezik sajnos, a bejutás képtelenség.

   • Rosert
    február 7, 2013 - 9:57 du.

    Ugyan hagyjuk már ezt. Két napja van F2P, két napja kell van egy “kisebb” fennakadás, aminek a megoldásán már dolgoznak ! Ha 1 hónap után is fenn áll majd a probléma, akkor lehet majd sírni. De ezt a hisztit jó lenne befejezni. Ennyire nincs más dolga az embereknek ? Két napja nem tudsz játszani, amiért most már fizetni sem kell, hogy fizess. Arról nem is beszélve, hogy szerintem honorálva lesz a játékosok türelme pontosan úgy ahogy azelőtt is.

 25. Rosert
  február 7, 2013 - 10:10 du.

  Tera egy MMORPG(Massively Multiplayer ONLINE Role Playing Game). Online azt jelenti, hogy szerverek segítségével játszol. Amikor a szerver kapacitása elérte a maximumot, akkor bizony várnod kell addig amíg az csökken. Ennek a kockázatát te vállaltad akkor amikor elkezdtél ezzel játszani. Soha senki nem mondta azt, hogy ez nem fog előfordulni, mert nincs olyan MMO a világon, ahol nem áll ennek fent a lehetősége.

 26. mz/x
  február 11, 2013 - 10:28 de.

  Hát én inkább fizetnék. Nekem nem jön be, hogy ha kidob nexus alatt, akkor várjak fél órát miután az elejétől és most is fizetek. Amúgy meg tököm ki van a sok ingyenélővel. Havidíjat fáj fizetni de az összesnek van pénze mountra az itemshopból. Fizetni akarok egy termékért amin mások pénzért dolgoztak, hogy ezért elvárásaim lehessenek, stabil szerver, fejlesztések, ballance, hajnali maintenance, etc. Sőt mivel fizetek azt akarom vágjon ki valami f2p-s accot ha fel akarok jönni és nincs hely, mivel én fizetek. ja még annyi a fa..om ki van avval is h amiért küzdöttem hónapokat most mindenki ingyen megkapja bármi kijön ahból még repizni se kell, vicc. ÉS ha még ezek után sír valaki f2p accal az du..a fel magának az accját.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s