Kezdőlap > Blog, Frogster, TERA ENG, TERA Hungary > Holnap: Új PvE szerver és queue priorizálás!

Holnap: Új PvE szerver és queue priorizálás!

Szokatlanul hamar és pozitívan reagált a Gameforge az F2P melléktermékeként jelentkező problémákra. A holnapi patchben felkerül a szerverekre egy queue priorizálási technológia aminek köszönhetően a veterán játékosok (tehát akik megvették és az accountjukon beregisztrálták a játékot) előnyt élveznek a queueban az F2P/trial játékosokkal szemben. Nagyon korrekt lépés, amiért nagy respect a GF-nek!

A Fraya szerver – hasonlóan a Killianhoz – szintén közel fullra került a hétvégi nagy dömpingben, ezért még időben lépve holnaptól elérhetővé válik a Veritas/EN/PvE szerver. Kíváncsian várjuk a Veritast választó első magyar guildek jelentkezését itt kommentben és akár vendég/recruit post formájában is a szokásos elérhetőségeinken.

Ide kapcsolódik még néhány szerver oldali finomhangolás is, melynek kapcsán holnaptól némi filter funkciók kerülnek élesbe a chateken. Remélem nem a korábban már többször is csúfos kudarcba fulladt kicsillagozós filtert hozzák vissza… ha mégis akkor annak ismét nem szánok hosszú életet.

A karbantartás holnap (Jan 29) reggel 8 és dél között fog várhatóan zajlani.


 1. Wranack
  január 28, 2013 - 7:08 du.

  Na jó ,de azt is engedje már be aki hetekkel ezelőtt regelt. Azt meg dobja le aki csak pár napja. Ez így nem fer ,már 11-es karakterem van meg klánom én biztos nem megyek át az új pve szeróra,tudják kivel szórakozzanak. Amikor még regeltem médiumon volt a szerver Feya-n.

 2. Wranack
  január 28, 2013 - 7:09 du.

  Hozzátenném az én kevés időmmel lvl 11 nagy szám.. azt jelenti nálam,hogy már berendezkedtem. mielőtt jönne a fikázás.

  • január 28, 2013 - 7:22 du.

   Nem akarlak fikázni, de miután egy karaktert már felhúztál lvl11-re (ezek szerint több hete), hidd el, hogy a második már meglesz 2-3 óra alatt hiszen kb pont ennyi idő kell hozzá még csigatempóban is ha megvan a helyismeret (meg legtöbbeknek az nélkül is). Tényleg nem oltani akarnak, ez egyszerűen tény.
   Az eredeti gondolatodhoz annyit, hogy a postban jelzett queue priorizáció egyszerűen jár… Bocs hogy ezt mondom, de a Veteránok megvették a játékot és a mai napig fizetik is az előfizetést… Hogy trial és trial között kell-e különbséget tenni azt nem tudom megítélni mivel nem vagyok érintett.

  • január 30, 2013 - 7:07 de.

   nekem van egy lvl 60as warriirim meg egy 40es misticem + most is fizetem, maradj csak majd én át megyek… XD

 3. Zalethel
  január 28, 2013 - 7:49 du.

  Mindenképp szükséges volt ez az új szerver és priorizálás. Ez egy nagy piros pont a Gameforge-nak.

  Wranack: Értelmetlen a logikád. Mert lehet hogy aki pár napja regisztrált az hozzád képest potenciális játékos lesz mivel megtetszik neki a játék, megveszi és elő is fizet rá. Te meg lehet hogy megunod és hagyod az egészet. Szóval előre senki sem tudja hogy az újonnan jöttek közül ki fog komolyan játszani és ki nem. Két ingyenes account között emiatt nem szabad különbséget tenni.

 4. január 28, 2013 - 8:03 du.

  Ez kellett, vitán felüli.
  Azt meg, hogy a trialosok közül kit enged be és kinek kell költöznie, nem érdekel, de amíg 0Ft-ba van a játékuk, addig szerintem nem reális elvárás a GF-től, hogy ilyen jelentéktelen problémákkal foglalkozzon.
  A trial sajnos magában rejti ezeket a kis “kellemetlenségeket”.
  Nem akarsz Q.-t? Még mindíg féláras a játék…
  Szerintem lesz még itt csatasorba állítva szerver, mert, ha ez így folytatódik ez is kevés lesz 🙂

 5. január 28, 2013 - 9:05 du.

  Téynleg nem oltás, de aki nem fizet egy szolgáltatásért, hogyan is követelhet bármilyen prioritást?

 6. Wranack
  január 28, 2013 - 10:04 du.

  Aztán ,nehogy csalódjatok a Gameforge-ban. Túl szép mézesmadzag ez.

 7. Lewy
  január 28, 2013 - 10:09 du.

  Sziasztok! Olvasgattam pár hozzászólást és most töltöm lefele a játékot trial acc-al de sajna nem tiszta nekem ez szerver téma, mert nincs rálátásom. Hogyha csak trial accom van akkor érdemesebb azon a szerveren elkezdeni ahol nem kell sorba állni? Meg hogyha már felvetődött akkor trial accomat tudom aktiválni előfizetésel, vagy meg kell vennem a játékot? El tudnátok kalauzolni egy olyan topicba ahol erről van szó, mert nem vagyok biztos benne hogy ezeknek a kérdéseknek itt van a helyük, előre is köszi.

 8. Wranack
  január 28, 2013 - 10:16 du.

  menorel :
  Nem akarlak fikázni, de miután egy karaktert már felhúztál lvl11-re (ezek szerint több hete), hidd el, hogy a második már meglesz 2-3 óra alatt hiszen kb pont ennyi idő kell hozzá még csigatempóban is ha megvan a helyismeret (meg legtöbbeknek az nélkül is). Tényleg nem oltani akarnak, ez egyszerűen tény.
  Az eredeti gondolatodhoz annyit, hogy a postban jelzett queue priorizáció egyszerűen jár… Bocs hogy ezt mondom, de a Veteránok megvették a játékot és a mai napig fizetik is az előfizetést… Hogy trial és trial között kell-e különbséget tenni azt nem tudom megítélni mivel nem vagyok érintett.

  Hehe vicces,hallottam már ez a proton érvelést Aionnál is… nem kell bemutatnom szerintem. Paí to wint ha bevezetik az lesz a döntő egy cash cow lesz a priritás veletek szemben,akkor is ezt fogod mondani? Ezek még az ördöggel is összefognak ha kell.

  • január 28, 2013 - 10:59 du.

   Én – ahogy eddig is, úgy – a jövőben is előfizetője leszek a játéknak és kifejezetten tudnék annak örülni, hogyha mit előfizető (TERA Club) szintén előnyt élveznék a queue esetén. Egy queue prioritás nem Pay2Win, ez egyszerűen a “fizető vendég előnyben részesítése”. Szerintem ezzel a logikával nincs semmi gond…

   • Wranack
    január 28, 2013 - 11:12 du.

    Félre értetted meg a másik 4 ember aki down thup-olt ,én a paytowines cikkedre céloztam.

  • Pocak
   január 29, 2013 - 6:00 de.

   1, a P2W sokunk szerint nem jó, de ha meglépik, hát lelkük rajta. LEgfeljebb veszítenek pár előfizetőt.
   2. Ha lesz olyan megoldás, hogy pénzért kivásárolni a Q-t, hát vásárolják. Ha csak ennyiböl állna a P2W az nem hiszem, hogy epikus hatást gyakorolna a játékmenetre.
   Sokkal valőszínübb, hogy (erre mutat az eddigi történés is) ujabb szerverek beállítása lesz a megoldás az üzemeltetők részéről.
   3. Még mindíg nem éártem, hogy ha nem fizetsz semmit egy játékért, hogy is gondolnád, hogy követeléseket támaszthatsz? Elvárásaim akkor lehetnek valakivel szemben, ha én is nyújtok neki valamit.- Jelen esetben pl. havidíjat a forgalmazónak. Sőt szoftvervilágban még akkor is kicsi az esély, hogy a pénzünkért azt kapjuk, amit valójában elvárnánk. Hát még ingyen! :O

 9. Bersergirl
  január 28, 2013 - 10:45 du.

  swtornál hasonló probléma volt a sorban állás és egyéb ilyen dolgok miatt, de szépen megszűnt az ilyesmi kis idő elteltével.

  Sztem azt nem merik meghúzni, hogy azt mondják a trialosoknak, aki már guildbe és egyéb iylen helyen van lvl 20-40 között h márpedig msot mész az újra. Szimplán max az új regisztrálóknak gondolom én.

 10. elrohir23
  január 30, 2013 - 7:12 de.

  inkább végig sem olvasom a kommenteken me felmegy a pumpám 😀 a Pay 2 Winről szeretnék mondani valamit… egy PVE orientált játékban bakker hogy lehet p2w???? akkor mivan ha valaki imbáb cuccba megy be instázni hűűűhaaaa full tré a PvP pedig jó lenne csak hát lagg.. szal itt a pve a lényeg és ott tökmind1… + ha valaki skilles mind1 a ruci + mindig is lesznek függő kockák akiket ha TE FIZETSZ sem tudod legyőzni még ha nekik van 50% handicap-juk ^^ lvl asian…

 11. Chiccoo
  január 30, 2013 - 11:18 de.

  elrohir23 :
  … + ha valaki skilles mind1 a ruci …

  ne haragudj de rofl

  a “full tré a PvP”-re már nem is reagálnék

  • Pocak
   január 30, 2013 - 12:04 du.

   Szerintem a “full trét” még a imba cucc insta kombós szövegréshez szánta, csak őt is elérte korunk egyik “net” betegsége. Mármint az írásjelek teljes elhagyása. Mondat véget nem látok, csak pontsorokat, aminek ugye kicsit más a jelentése. Vesszőt meg egyéltalán nem használt. Egyéb szempontból most nem elemezném a mondadóját. :O

   “Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico”

   • január 30, 2013 - 3:34 du.

    köszönöm ^^ A kimerítő kritikát, bocsánat, de kicsit ingerült állapotba írottam kora reggel Éjszakás műszak után és oly’bá tűnik majdnem 36órát fent voltam, nem éppen a mondatom szerkezetére figyeltem hanem a mondandómra 🙂 amúgy a PvP maga nem szar csak GvG-nél azé vannak lagg fesztek és ha bejön Alliance patch még nagyobb PvP tömörüléseket csinál, ami teszem hozzá jó buli, csak a nexus is abból áll, hogy power point 😀

   • elrohir23
    január 30, 2013 - 3:46 du.

    a “net betegség” valóban idegesítő dolog pl.: vok, stb… de az imba, insta, btw, brb, oom, ftw, ilyeneket miért ne alkalmazna az ember egy MMORPGben, illetve azzal kapcsolatban.

 12. Lyca
  január 30, 2013 - 2:09 du.

  kicsit off : ha van egy veteran accom amin a karik PVE szeron voltak , mely szerver azota megszünt. tudom-e ezeket a karikat az uj pvp szerverre rakni f2p induláskor? vagy csak pve szerverre mehetnek?

  • Chiccoo
   január 30, 2013 - 3:34 du.

   A hivatalos álláspont szerint jelenleg nincs mód a PVP/PVE szerverek közötti transferre. a karik pedig amikről beszéltél a szerver összevonás utáni PvE szerveren várnak rád 😉

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s