Kezdőlap > TERA Online > Ízelítő az új contentből – Patch preview

Ízelítő az új contentből – Patch preview

patch_preview

A februárban várható F2P modellre történő váltással egy időben, egy új content patch is kiadásra kerül. A hivatalos EU oldal tett közzé egy ízelítőt a patch két legfontosabb kiegészítéséről: a “Champions Skyring” elnevezésű 3v3 PvP arénáról és a “Crucible of Flame” nevű új instance-ról. Érintőlegesen már említést tettünk a fent említett bővítésekről mi is, de a PATCH PREVIEW röviden bár, de végre hivatalosan is bemutatja, hogy milyen új tartalmak várnak majd rátok az új content élesítése után.

A content előzetes fordítása a tovább után.

3vs3 Arena – Champions’ Skyring

Egy gyors kivonat a közzétett információból az új PvP arénával kapcsolatban (a körítés nélkül). A részvételhez 3 főből álló csapatokat kell összeállítani. A csapatban kötelezően lennie kell legalább egynek a healer classok közül, de nem tartalmazhat kettőt ugyanabból a classból! Magyarán szólva a 3 főből nem lehet 2 sorcerer például.

3vs3_BG_1_01

A harc három körben zajlik. A győzelemhez a három körből kettőt meg kell nyerni. Az arénában nem használhatók a charmok, potionok és egyéb buffot, HP/MP reget adó itemek, gondolom úgyanúgy mint a BGben. A körök időlimitesek is. Ha adott időn belül nincs nyertes csapat, a legtöbb élő játékost számláló csapaté a győzelem (nyilván instant győztes az adott kör, ha az ellenfél mindhárom tagja eldől mint a rohadtnád már az idő lejárta előtt).Döntetlen a meccs, ha lejár az idő és mindkét csapatban két fő még életben van. Ha a három körből kettő döntetlen, az egész arena meccs döntetlennek számít.

3vs3_BG_5_01

Ha valaki elhalálozik egy körben a kör hátralévő részét figyelemmel kísérheti a csapat egy másik tagjának szemszögéből. Ez az ún. “spectator mode” a 3v3 arena egy új kiegészítő eleme. Az arena egy új rating systemet (pontozási rendszer) is hoz magával. A personal ratinged (személyes pontszámod) a lejátszott meccsek győztes/vesztes arányától függ és ezen pontszám alapján kerülsz össze hasonló personal ratingel rendelkező játékosokkal (a personal rating még fontos lesz valami máshoz is de erről majd később 😉 ).

3vs3_BG_4_01

Az arena csak lvl 60as játékosok számára előrhető. Két féle mód közül lehet majd választani az egyik unranked tehát csak Bellicarium credit jár értük, a személyes pontozásba nem számít bele és a “rating enabled” ami nyilván már pontra megy. A ranked meccseken ún. “Killing Spree Crediteket” lehet szerezni, erről is majd később. Az ismertető is csak annyit mond erről, hogy később lesznek olyan itemek amik csak ezekből a creditekből lesznek megvásárolhatóak, de annyit azért elárulnak, hogy imba PVP gearről van szó. Azon játékosok akiknek sikerül kiemelkedően magas pontszámot elérni, egy új skillel lesznek gazdagabbak ami hihetetlenül erős, és természetesen az arénában nem használható.

Dungeon – Crucible of Flame

A Crucible of Flame egy teljesen új fajta élményt igérő insta. Ebben a speciális instában más játékosokkal kell majd versengeni, minél magasabb pontszám elérése érdekében. Egy speciális pontozási lista fogja mutatni a legjobban teljesítő csapatokat és a legtöbb pontot elérő játékosok rendkívüli jutalmak elé néznek. Különböző nehézségi szintek lesznek majd elérhetőek, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő játékélményt. Egy vadi új boss is megjelenik az insta végén.

Crucible_of_Flame_3

Az instát a matchmaking rendszeren, vagy a Velikában található NPC-n keresztül lehet majd elérni. Egy új quest is felvehető lesz majd, ami kellemes mennyiségű arannyal jutalmazza majd a játékosokat, ha kitakarítják a dungeont.

Crucible_of_Flame_2

Az insta run sikeres teljesítéséhez itt már bizony tervet kell majd kovácsolni és elosztani a party tagjait a dungeon különböző részein, mielőtt elindítjátok a 30 perces számlálót, mely időintervallum alatt kell majd befejezni az instát. Különböző területek védelme lesz a fő cél. A egyes szobákat különféle mobok fogják megtámadni, így nektek kell majd kitalálni melyik szobában melyik classnak van a legtöbb esélye, a sikeres védelemre.

Crucible_of_Flame_1

Siker esetén az NPC-vel beszélve lehet a következő szintet elindítani. Egy sárkány fogja majd a csapatot a megfelelő helyre szállítani. Itt meg kell határozni a következő kihívás nehézségi szintjét. Magasabb nehézségi szint több jutalommal jár. Több bosst is le kell majd győzni. Kiegészítő, mini-küldetések is végrehajthatóak lesznek majd ezen szint végrehajtása közben. Itt valami gigantikus arany pénzérméket emlegetnek jutalom gyanánt. A kör végén megtekinthető az elért pontszám.

Én a magam részéről várom az új content patch-et, a PvE insta annyira nem hoz lázba (TOT3), de a 3v3 aréna sok kérdést vet fel bennem már most. Az egyik ezek közül: Mi lehet a Best Setup? Indítottam is egy topicot erről a fórumunkon! Aki megosztaná a véleményét a kérdésben annak erre tessék!


 1. Traktor
  január 25, 2013 - 3:23 du.

  Hajrá, várjuk a folytatást 😀

 2. január 25, 2013 - 4:02 du.

  Köszi csikkó a fordítást. Sajnos a Gameforge interpretációja eléggé hiányos és van is benne néhány hiba a Crucible of Flame kapcsán. Ha lesz időm, akkor majd megcsinálom az instance pontosabb bemutatását. Egyelőre annyit, hogy F2P után ez az instance lesz a Masterwork Alkahest és a Master Enigmatic Scroll legfontosabb beszerzési forrása… tehát fogunk oda menni rendesen 🙂

  • Chiccoo
   január 25, 2013 - 4:14 du.

   Hát igen. Gondolkodtam is, hogy mi a túró lesz ott amiért bemennek majd az emberek, de akkor így már érthető. 🙂

 3. Sikoly
  január 26, 2013 - 5:10 du.

  off
  lehet vhogy szervereket váltani? amikor belogolok csak a celestial hills tempest reach meg mount tyrannas van semmi kilian vagy amit még emlegettek
  hol lehet ezen változtatni?
  helpet előre is köszi

  • január 26, 2013 - 7:12 du.

   A gond az, hogy neked nem szervert, hanem régiót kéne váltanod ugyanis az általad említett szerverek az amerikai (NA-TERA) kiadó szervei, mi viszont az EU-TERA szervereken (Gameforge üzemeltetése) játszunk. Ha szeretnél te is az EU szervereken játszani akkor töltsd le a játékos a http://tera-europe.com/ oldalról

 4. Sikoly
  január 26, 2013 - 7:18 du.

  máshogy nem lehet váltani régiót?
  le kell mindent irtani és letölteni újra?

  • Liri
   január 27, 2013 - 11:06 de.

   szerintem ne válts régiót 🙂

   • Sikoly
    január 27, 2013 - 5:03 du.

    kell régiót váltani a br ek miatt amúgy is 😛
    ammeg 1 éjszaka alatt lejött csak most megint húzhatom fel a karijaimat…
    ami furcsa usákoknál lehet bankolni de csak 2 kari lehet szerónként itt meg nem lehet bankolni de akármennyi karid (4 eddig) van még vmi különbség? csak kivácsiságból kérdezem

 5. kulabá
  január 30, 2013 - 9:37 du.

  Játszik valaki TR-en?

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s