Kezdőlap > Frogster, TERA ENG, TERA Hungary, TERA Online > Ishara… új szerver még ma

Ishara… új szerver még ma

Nagy öröm ez minden bizonnyal a legtöbb játékosnak… különösen a Killianon játszóknak. A mai bejelentés alapján még ma elstartol egy újabb International PVP szervert az EU játékosok számára, ami az Ishara nevet kapta… Na de ki az az Ishara? A TERA Lorejáért rajongó játékosként nyilván nem tudom kihagyni a rövid történelemórát:

Ishara Elinu és Karas gyermeke és nem mellesleg testvére Baldernek. Mivel szülei a tizenként első őrzők közül származnak, ezért Ishara hivatalosan is félisteni rangon van nyilvántartva (hasonlóan Velikához, Kaiához és a többi első leszármazotthoz). Ishara féltékenyen szemlélte bátyja Balder hatalmát és szövetkezve Lokkal komoly szerepe volt abban, hogy az őrületbe kergessék Baldert. Lok mindkettejüket becsapta, hiszen ennek során saját magához ragadta az Istenek mennyei menedékének kulcsát.

A történet alapján is jól látható, hogy Ishara neve méltó lehet az új PVP szerverhez, hiszen közel sem egy jótét őrzőről beszélünk esetében. Miért is jó az, hogy van egy új PVP szerver? Ki fog oda menni? Lehet oda transferelni? Hogyan segít ez a Killiannak? Na ezekről leírom gondolataim a tovább után:

Minden új szerver rengeteg pozitív újdonságot rejt magában, hiszen:

 • Ott vannak ugye a szerver first achievementek… gondolok itt pl. a Prime rangokra. Nem is beszélve az olyan nagy címekről mind pl. a Queenslayer.
 • Szintén biztos vagyok benne, hogy nem mindenki érzi annyira nagyon jól magát az Killianon, közel egy éves szerver, amire nemrégen szó szerint összehordta a szél a szemetet…
 • Tökéletes alkalom a brutális Nexus lagok alatt közhírré tétetni az F2P starterekkel, hogy van ám másik szerver is és ott is lehet játszani…
 • Új szervert = új gazdaság. A Killian gazdasága már erősen be van állva arra, hogy hatalmas vagyoni különbségek vannak az egyes játékosok között. 10-20k gold szinte már semmi, de vannak játékosok akiknek ott lapul a zsebében 200-300k gold is. Ezzel szemben az F2P mentén felcseperedők egy olyan gazdasági környezetbe csöppennek bele, ahol számukra minden túlárazott.

Persze felmerül a kérdés, hogy miért is akarna bárki is rerollolni egy új szerverre, aki már hónapokat ölt bele a karakter felgearelésébe. Erre a kérdésre Raven adja meg a választ:

“we plan to offer server transfers after we go F2P in February, though not directly with the launch of the shop. This is at least the current status, maybe it will coming earlier or a bit later, but I guess it should not be later than March, if everything goes according to plan.”

Tehát ha minden terv szerint megy – ami lássuk be nem szokott annyira úgy menni… -, akkor várhatóan Március végéig megoldják a Server Transfert. Fontos viszont, hogy transferelni természetesen CSAK PVP->PVP és PVE->PVE módban lehet. Tehát nem terveznek átjárást PVE és PVP szerverek között.

Remélhetőleg szokás szerint győzni fog a józan ész és az új játékosok nagy része az Ishara-t válassza. Ezzel együtt biztosra veszem, hogy a transfer megjelenésekor szintén el fogja hagyni a szervert néhány nagyobb guild, akik a Killianon kialakult jelenlegi helyzet helyett inkább egy újabb szerverben látják a jövőjüket.


 1. nanael
  január 22, 2013 - 9:07 de.

  A BG-t megértem, de hogy az IM-et miért választották külön? Most majd lehet várni a frayán fél napig, ráadásul ha a német vagy francia szerverről kapsz valakit még ultra hard mode is lesz az instából 😀

 2. Pocak
  január 22, 2013 - 12:51 du.

  Ne is mond! A németek és a franciák über gázok még egy egyszerű ToT-ban is!

 3. január 22, 2013 - 2:17 du.

  Én örülök, hogy különválasztották végre a PvP és PvE matchmakinget, BG-ben és egyéb instákban is egyaránt. Nem éreztem, hogy többet kellett volna várnunk, mint ezelőtt, ha van tank, vagy healer a csapatban, akkor nem kell a végtelenségig várni. Ha meg csak dd kell, szinte instant behív 🙂
  A lag viszont továbbra is zavaró >_<

 4. Hephaisztosz
  január 22, 2013 - 11:41 du.

  Sziasztok,
  Az Ishara PVP szerveren létrehoztunk egy magyar guildet The Legion néven. Minden magyar játékost szivesen látunk. Jelenleg 3 tagot kóstálunk 🙂 de remélhetőleg a F2P eljövetelekor szépen gyarapszik majd a létszámunk.
  Nincs semmilyen megkötés, hogy ekkor- meg akkor kötelező online lenned… Ha van szabadidőd és hangulatod akkor jössz és toljuk a fejlődést – instákat – BG-ket.
  TS3 készülőben.
  Jelentkezni a Social menü –> Apply to Guild funkción keresztül tudsz. Kis leírást szívesen fogadok a jelentkezőről.

 5. január 28, 2013 - 10:55 du.

  Sziasztok én ma este csatlakoztam a Guildhez… Zsotika, Lvl.14 High elf Slayer.
  De mivel Trial accountom van ezért egy mukkot sem tudtam szólni. Úgyhogy most, Sziasztok! Köszönöm a lehetőséget 🙂

 6. Sacura
  február 4, 2013 - 1:42 de.

  2013.02.04 Az Isharán létrehozott The Legion guild mára már 114 tagot számol! 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s