1. Majin
  január 11, 2013 - 12:53 de.

  Még a kezdet kezdeték az 5 eurós próbacsomaggal indultam neki a játéknak. ha jól értem, akkor ezzel a csomaggal a F2P megjelenéséig is tudok már ingyen játszani és el tudom kezdeni húzni a karikat. Be is léptem most a TERA accountomra, hogy beírjam az itt feltüntetett kódot, de mivel egy új gépről léptem be kér egy ellenőrző kódot, amit az e-mail címemre küldtek elvileg. Azért írom, hogy elvileg, mert egyelőre semmi sem érkezett a gmailes címemre, pedig egyszer már újra is küldettem a rendszerrel a kódot. Kb 20 perce semmi. Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen sebesen érkezik ide e-mail a TERA-tól? (Igen, a spam foldert is nézegetem folyamatosan).

  • január 11, 2013 - 12:57 de.

   Bár úgy tudom, hogy az unlimited trial csak a trial accokra vonatkozik, de nem kizárt, hogy fog menni az 5 eurós prepurchase accountra is. Az ellenőrző kód rendszerint max 1-2 percen belül megjön.

   • Majin
    január 11, 2013 - 1:06 de.

    Annál már lényegesen több idő eltelt:/ Azért gondolom, hogy jó emailt és kódot adtam meg, mert egyrészt az összes TERAs levél erre a címemre érkezett, valamint ha rossz lenne a kód, akkor gondolom nem jutottam volna el az ellenőrző kódig, hanem megakadtam volna a bejelentkezésnél. Érdemes lenne esetleg azzal próbálkozni hogy elfelejtettem a jelszavamat és kérek egy új jelszót a mailre?

    “Aki valaki használta az EU 7 napos trialt az tegnaptól kezdve újra használhatja azt, ha belép az account managerbe és a kód megadásánál beírja a PLAY-TERA kódot. Ezek az accountok természetesen az F2P-től kezdődően automatikusan “Normal” accountokká válnak.” – ez nem az 5 eurós, 7 napos “kipróbálós” accountokra vonatkozik?

   • január 11, 2013 - 1:10 de.

    A jelszó kikérős dolgot javasolnám én is. Vagy esetleg nézz szét az email accountjaidon, hogy hova kapsz TERA-s newslettereket, stb.

    A 7napos trial egy lehetőség volt már a játék megjelenése után, ezt terjesztették ki unlimitedre. De ettől még el tudom képzelni, hogy az 5 euroson is működik ez, érdemes lehet kipróbálni.

 2. Majin
  január 11, 2013 - 1:54 de.

  kértem új jelszót, írták, hogy küldték, sehol semmi:/

 3. Lacci
  január 11, 2013 - 2:25 de.

  Nincs a Spam-ek között?

  Ám aktivnak kell lenni az accnak a Veteran ranghoz? Vagy ha nem fizetek be, csak belépek miután F2P lett a játék akkor is Veterám rangom lesz?

  • Majin
   január 11, 2013 - 7:39 de.

   Írtam, hogy folyamatosan csekkolom spam mappát is. Most írni akartam a supportnak, amit természetesen csak accounttal rendelkező emberkék tehetnek. Regisztráltam egy teljesen uj accountot másik jelszóval, másik e-mail címmel, hátha a verification e-mail legalább kijön, de az sincs sehol. Szóval új jelszót igénylek arra a amil címre, amivel a TERA accountom regisztrálva lett és nem jön semmi, majd regisztrálok egy uj accountot és azzal kapcsolatban sem jön semmi. Lassan kezdek kifogyni az ötletekből…

 4. Majin
  január 11, 2013 - 7:44 de.

  Na, mondja meg valaki, hogy működik a világegyetem. Ujra beléptem, küldték az ellenőrző kódot, jött a noti telón, hogy kaptam mailt… Ki érti ezt. Mindjárt dobok egy updatet, hogy mi a helyzet az 5 EU-s accountokkal, de ahogy látom a tera oldalon gyakorlatilag bármilyen kreált accounttal lehet most már ingyen játszani F2P megjelenéséig nem? Persze a korlátozások mellett.

 5. Reyi
  január 11, 2013 - 8:06 de.

  Na most….

  1: lehet én értettem félre valamit…
  2: nem akarok semmi féle konzekvenciát levonni a leírtakból, hiszen ahogy Meno is említette még semmi biztosat nem tudunk az itemshoppal kapcsolatban, inkább a ”lehetséges” verzióra reflektálnék és a gameforge kommentre:

  Azért nem biztos, hogy egészséges lenne a játéknak, ha az alkahesteket és master enigmatic scrollokat CSAK itemshopból lehetne megvenni… bár igazából ez is teljesen ártól függ. Nagyon okosan valami arany középúton kéne golyózniuk.

 6. Fate
  január 11, 2013 - 8:23 de.

  Sziasztok!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldották e már a win 8-as kompatibilitást?
  Még tavaly, amikor volt a 7 napos trial lehetőség ki akartam próbálni a játékot, de nem akart működni a dolog, utána néztem különböző fórumokon, és ott írták, hogy nem támogatja a win 8-at.

  Most is rákerestem, de pontos választ sajnos nem találtam.

  • Chiccoo
   január 11, 2013 - 11:29 de.

   több mint 2 hónapja W8-at használok és abszolute semmi problémám nem volt a TERA futtatásával. nem hiszem, hogy a trial account+win8 combo bármi gondot okozna, hiszen a kliens igazából ugyanaz, csak az account különböző de ez nem jelent külön WHQL-t amin fennakadhatna a W8. Szóval hajrá!

 7. január 11, 2013 - 8:51 de.

  ” it is possible, that items like Alkahest or Scrolls end up in our shop and therefore no longer can be bought from the speciality Store vendor.”

  Omg… It is possible = 100%, ha nem startkor, akkor rá pár hónappal. Már eleve az, hogy ilyet fontolóra vesznek, k*rva rosszat jelent!
  Ha sz*rrá nerfelik a free módot és havidíjhoz kötik az élvezetes játékot, egy olyan itemshop mellett, ami kozmetikai itemeket tartalmaz, illetve a szokásos fizetős mmo szolgáltatásokat (transfer, character race/name/etc change), néhány cool mounttal megspékelve, akkor az teljesen elfogadható. Pár item ami MEGKÖNNYÍT bizonyos progresseket (xp boost, instance reset, 100% chance alkahest, stb.) szintén belefér. De az, hogy kivesznek a játékból endgame gearhez szükséges összetevőket, és pénzért beb*sszák shopba, az teljesen elfogadhatatlan, egyenes út a pay2win felé, sőt, ez már maga a p2win! Ha ez valóban így lesz, akkor bye-bye Tera, szép volt, jó volt, de a lehúzásból nem kérek!

  • január 11, 2013 - 10:21 de.

   @Szergely: Mivel más konkrétumot nem tudunk még ezért leírom, hogy hogyan megy ez most a K-TERA F2P-ben:
   – kivették az NPCktől az alábbi itemeket: spellbind, masterwork alkahest és master enigmatic scroll (többet nem).
   – Ezeket berakták az ingame item shopba, ahonnan T-Catért lehet megvenni.
   – Mind a T-Catet, mind pedig az itemeket szabadon lehet ingame cserélni és szabadon lehet berakni Brokerhez.
   – Mivel K-TERA-ban a T-Catet az ingame töltött időért kapod, ezért azoknak rengeteg T-Catje van, akik fizetik a premium játékidőt (Ez ugye nálunk a Club, Elit).
   – Ha megnézed az fizetős itemshopot, akkor ezeket az itemeket ott NEM lehet megvenni, tehát arra nincs lehetőség, hogy valaki levillant egy nagyobb pénzösszeget és bevásárol fél évre scrollból és alkahestből.

   Amikor fentebb azt írtam, hogy ezzel a rendszerrel szemben pozitívan tekintek a jövőbe, akkor arra gondoltam, hogy remélhetőleg valami hasonló megoldást implementálnak nálunk is. Hiszen így mindenki számára elérhetővé válnak ezek az itemek vagy T-Catért vagy goldért Brokeren keresztül.

   • január 11, 2013 - 10:42 de.

    Sajnos én teljesen szkeptikus vagyok a Gameforge miatt, de meglátjuk.

  • szuszu
   január 11, 2013 - 10:24 de.

   Most próbálják visszaszerezni a játéktól “elfordult” embereket illetve újakat csábítani.Nem hiszem, hogy ezt meglépik.Bár, ha jól emlékszem a Frogster a ROM-ban ezt megcsinálta.Azaz ott már az elején az volt, hogy maxra pluszozni csak item shopos cuccal lehetett stb. De ez jó régen volt.
   Viszont egy kérdés: van itt olyan scroll vagy item, ami a droprate-t növeli ?

  • Killer
   január 11, 2013 - 5:56 du.

   Teljesen egyet értek.

 8. StormBlade
  január 11, 2013 - 10:03 de.

  Remélem, ha beleteszik az item shop-ba ezeket a dolgokat (Master Enigmatic scroll, Alkahest), akkor legalább azt megengedik, ha ugye valaki megvette Tallérért, akkor AH-ba betehesse őket. Így más játékos is hozzájuk juthat az Item shop kikerülésével.

  De úgy is minden akkor lesz biztos, ha már látjuk és tapasztaljuk.

 9. Majin
  január 11, 2013 - 10:12 de.

  Úgy látszik nem egyszerű dolog dűlőre jutni a TERA-val:) Miután megkaptam az ellenőrző kódot és beléptem fel is telepítettem a játékot a régi telepítőfájllal. Letöltött mindent, amit kellett, fel is rakta. Most ennél a képernyőnél állok (http://alturl.com/hgvko). A PLAY gomb nem akítv, ha rákattintok semmi sem történik (értsd: mintha csak a kép része lenne, nem pedig egy dinamikus elem). A csík teljesen fel van töltődve, a patch progress viszont 0% már ezer éve. Bármi tipp?

  Egyébként az accountom mindenféle kód beírása nélkül Active. Ha jól értettem ezt a februári F2P rendszert akkor ez igazából csak azokra vonatkozik, akik megvették és/vagy fizetik a játékot, ők ugyanis ekkor kapják meg a megfelelő rangokat. De ezen kívül bárki aki regisztrál egy accountot most már ingyen játszhat, szóval nem kell a februárt megvárni.

  • január 11, 2013 - 10:42 de.

   Nem bírja felrakni a patchet. Ez ráadásul még a korábbi launcher screen, szóval nagy valószínűséggel az van, hogy nem tudja írni a launcher filejait. Gyors megoldás lehet: lődd ki a launchert és jobbgomb->Futtatás rendszergazdaként módban indítsd. Ha ez sem menne, akkor le kell törölni egy filet a könyvtárából, de ezt így fejből nem tudom, szólj és majd utána nézek.

 10. január 11, 2013 - 10:40 de.

  szuszu :

  Viszont egy kérdés: van itt olyan scroll vagy item, ami a droprate-t növeli ?

  Nincs

  • szuszu
   január 11, 2013 - 11:43 de.

   Kösz ! És partiban sem nő a droprate ?

 11. január 11, 2013 - 11:04 de.

  Az eredeti post két újabb update-tel bővült:
  #3: GF egyik CM-je megerősítette, hogy ha bármi is átkerül itemshopba az alkahest/scrollok közül, az ingame tradelhető marad.
  #4: Knoxxxer megerősítette, hogy a kiadóknak teljesen szabad kezük van azzal kapcsolatban, hogy milyen itemeket raknak itemshopba.

  • január 11, 2013 - 11:21 de.

   #3: ez még sovány vigasz, ha a specialty shopból meg kikerülnek, de maradjunk annyiban, hogy meglátjuk mennyi jár a klubtagoknak…
   #4: tovább erősíti bennem a rossz érzést a Gamefore-dzsal kapcsolatban.

   Személy szerint egyre sötétebbnek látom a jövőképet, de majd februárban kiderül minden…

 12. január 11, 2013 - 11:27 de.

  @Szergely: Azért lássuk be (nó offenz) nálad nem túl nehéz sötéten láttatni bármi is 🙂 Egyébként, csakhogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: Én örülnék ha valóban a kérdéses itemek bekerülnének itemshopba… ez van. Rühellek farmolni, teszem ezt éppen eleget a melóhelyemen. Persze minden a konkrét konstrukció függvénye. Viszont elég komoly nyomasztás éri ez miatt most a nyugati kiadókat ami miatt kétlem, hogy meg merik majd lépni ezt. Ha így lesz… nyilván azzal is megbarátkozok.

  • január 11, 2013 - 12:01 du.

   Alapjában véve szeretem a játékot és elég sokszor védtem meg jogos/jogtalan támadásokkal szemben, így enyhe túlzás, hogy mindent sötéten látnék 😛 De ez most tényleg egy olyan pont, ahol azt mondom, HA valóban úgy alakul, amitől tartok, akkor végleg leteszem a lantot.
   Azzal sincs bajom, ha enchant és egyéb itemeket betesznek a shopba (ha valaki megengedheti magának, és nem sajnálja rá a pénzt, vegye meg shopban), ha ingame vendortól továbbra is megvásárolhatóak, ha mást nem, hát legalább a “klubtagok” számára. Egy dolog hogy lehet tradelni, de azt tudom elfogadni, hogy a “pénzes” emberek diktálják az árakat ingame is.
   Egy olyan modellt teljesen elfogadhatónak tartok, ami a “klubtagoknak” nyújt teljes játékélményt, de ezen felül ne legyek már rákényszerítve plusz pénzt költeni gearre se irl, se ingame.
   Amitől még tartok, hogy ez csak a jéghegy csúcsa… Voltam már aktív vásárlója f2p mmo shopjának és tudom hogy rohadtul el tud szaladni a ló, ha bizonyos itemek bekerülnek. Ezért, ha ilyen irányba lépnek, részemről game over. De nem temetem még a játékot, nem tudunk minden konkrétumot, meglátjuk mi lesz belőle.

 13. Zodiak
  január 11, 2013 - 12:16 du.

  Ha dropoltatni sem lehet az itemekett akkor az nagyon nagy érvágás lenne.

  Még úgy eltudnám képzelni ha Bam vagy Insta dropolna mindent mint pl most Ebon-ból master scroll bamokból meg alkahest stb

 14. Bazs107
  január 11, 2013 - 1:11 du.

  Sztem legjobb megoldás lenne, ezeknél a kérdéses itemeknél, mondjuk az előfizetőknek lenne egy külön NPC ahol goldért megtudnák venni (csak azok érhetik el ezt az npc-t)

  MÍg a többi accosnak pedig itemshopból.

  • január 11, 2013 - 1:35 du.

   Pontosan, ez teljesen jó lenne, akinek nincs ideje farmolni, vagy csak szimplán lusta az megveheti rl pénzért is, de ne kényszerítsenek rá (sem arra, hogy másoktól kelljen venni), főleg, ha valaki fizeti a havidíjat továbbra is…

  • január 11, 2013 - 1:45 du.

   Arról nem is beszélve, hogy az enchant/masterwork elég komoly összeget von ki a körforgásból azzal, hogy vendortól kell megvásárolni a porokat és scrollokat, de ha ezeket csak shopból, vagy playeren keresztül lehetne beszerezni, akkor a gazdaságnak is betenne (feltéve hogy nem hoznak be más komolyabb money shink dolgot).

 15. Zalethel
  január 11, 2013 - 3:52 du.

  Kíváncsi lennék hogy ha NA,EU és KR Terá már F2P lesz akkor mi újság van Japánban ugyanis arról nem olvastam semmit. Lehet azt tudni hogy ott is átfognake térni erre a megoldásra?

 16. január 11, 2013 - 3:53 du.

  Szergely: Azért furálom egy picit a félelmed, mert a kérdéses itemeket pl. én is leginkább AH-ból veszem. Amikor éppen rám jön a masterworkölhetnék, akkor előveszem az innen-onnan összekuporgatott néhány scrollomat és nekifogok vásárolni gőzerővel AH-ból. Egy jó ideje már ugyanezt csinálom az alkahestekkel is, hiszen rendszerint van olcsóbban AH-ban por, mint akár az 1%-os TAXú specialstoreban.
  Ne érts félre, nem akarom kiforgatni ezt a szituációt, csak hajtogatom azt ahogy én látom 🙂 Nem akarlak meggyőzni arról, hogy ez jó és biztos vagyok abban, hogy bármi is lesz a mostani döntéseknek a vége biztosan lesz néhány játékos, aki úgy dönt, hogy ilyen konstrukciók mellett inkább nem folytatná.

  • január 11, 2013 - 4:20 du.

   mw scrollok tekintetében teljesen igazad van, azok droppok, alkahesteket viszont nagyon kevesen vesznek brokeren keresztül, a jelenlegi kínálat is a mikulásos eventnek tudható be szvsz, nagyon minimális az a mennyiség, ami instázásból jön.
   Ellenben ha értelmes mennyiségben lehetne alkahestet farmolni instákból, mindjárt más lenne az összkép, vonzóbbá tenné a havidíj befizetését a rövidebb cd-k miatt (ami nem feltétlen felel meg a mostaninak, csak annyit tudni, hogy az “ingyen” játszók kétszer annyi cd-vel instázhatnak, mint a klubtagok). De akár napi questek után is járhatna alkahest, ami szintén ezt a vonalat erősítené (bár napi 20 quest.. brrrrr :D)
   Szóval vannak lehetőségek, kérdés, hogy a kiadó mennyire fog belemélyülni ezekbe…
   No mindegy, ezek csak az én gondolataim, majd meglátjuk hogy alakul 🙂

 17. január 11, 2013 - 5:11 du.

  Az lenne a kérdésem, ha trial accountos letöltött TERA verziónál beváltom a megvett 30 napos gamecardot akkor én is veterán leszek F2P után, vagy meg kell venni hozzá a játékot?
  Azért kérdezem, mert neten keresztül nem tudok venni semmit, de gamecardot tudok szerezni.

  • Nexus
   január 12, 2013 - 9:09 de.

   Nem fog menni. Hétvégi program: ugorj el a mediamarktba vagy tescoba és vegyél egy TERAt és máris meg van oldva.

   • aarrnnoolldd
    január 12, 2013 - 2:19 du.

    Értem én, csak 9990Ft-ot nem és a Veteran. xD

 18. Homeye
  január 11, 2013 - 6:48 du.

  Hali Menorel! Lenne pár kérdésem:
  -Free user oszlopban pontosan mit jelent a gold cap per mail? Csak a playerek (esetleg saját karik között is?) egymásnak küldött leveleire vonatkozik? Tegyük fel, hogy berakok AHba valamit 20 goldért és megveszik. Gondolom, hogy nem csak a felét kapnám meg, de azért szeretném tisztázni 🙂
  -Ha esetleg bejönne a játék, akkor lehetséges lesz f2p után cd key-t venni, hogy feloldjam a plusz karakter slotokat, AH-t, bankot, stb vagy innentől kezdve ezeket már nem fogják árulni?

  Előre is köszi!

  • Nexus
   január 12, 2013 - 9:07 de.

   1. Maximum ennyi goldot tudsz küldeni. Gondolom ért, hogy ezzel az a cél, hogy visszaszorítsák a free accountok közötti RMTet (gold eladás) és a gold reklám spammeléseket. Egyébként saját karakterek között nem kell postán küldeni a goldot, hiszen be tudod rakni a bankodba a pénzt. Egy szerveren belül minden karakter ugyanazt a bankot látja, tehát bármelyik másikkal ki tod venni.

   2. Nem hiszem. Szerintem februártól már nem lehet megvenni a dobozt. De ha valaki erről valamit, akkor szóljon, mert ez engem is érintene.Egyébként az amerikai f2p tera leirasban lattam olyant, hogy lehet majd venni karakter meg bank slotot. Tehát valszeg ez lesz a megoldás.

 19. szuszu
  január 11, 2013 - 8:00 du.

  Itt külön cucc kell a PVP-hez ? Ha igen, azt honnan lehet szerezni ? BG-ben ? AH-ban nem nagyon találtam.Köszönöm !

  • január 11, 2013 - 8:18 du.

   Kezdésnek ki tudod szedni BG-ből a T13-as Victor geart, amit nem lehet enchantolni, de kellően sok PVP def és attack van rajta. Ezt igazából még komolyabb kullogva is ki lehet szedni néhány nap alatt. Ha rákapsz az ízére, akkor jöhet a Victorious set, aminek az ára már elég vaskos BG pontokban mérve, de cserébe enchantolható… viszont nem masterworkölhető.
   Ha szeretnéd masterworkolni, akkor ki kell hozzá szedni a Nexusos T14-es geart, plusz fel kell húzni a craft szakmákat és meg kell szerezni a recepteket (BG-ből, vagy nexus traverseből) és máris lecraftolhatod magadnak a geart. Majd lehet masterworkölni és enchantolni… Néhány hónapra meg is van az elfoglaltságod.

   • szuszu
    január 12, 2013 - 9:06 de.

    Kösz a választ.PVP-ben más skilleket kell használnom, mint PVE-ben, így más glypheket is. Cserélni nem lehet csak úgy minden BG vagy insta előtt..Ez hogy oldható meg ?

 20. Norbosz
  január 12, 2013 - 4:22 de.

  Sziasztok
  Csak azt szeretném meg kérdezni hogy a tegnap felraktam a játékot és nem bírom az a barátomat a frend listára felrakni és senkit nem tudok felvenni ez a ingyenesség egyik hátránya vagy mi lehet a gondolom?

  • Nexus
   január 12, 2013 - 9:02 de.

   A TERA februártól lesz Free2Play. Jelenleg Te az unlimited trial módot használod, amiben van néhány megszorítás. pl:
   You can be invited to join a guild, and join your friends here.
   Ezért nem tudod felvenni a barátaidat friend listre, viszont ezek a megkötések februártól feloldódnak.

   • Norbosz
    január 12, 2013 - 11:26 de.

    Köszönöm a segítséget.

  • Eve
   január 12, 2013 - 9:09 de.

   Még nem ingyenes! Tehát nem azért van. Esetleg pontatlanul irtad be a nevét?

 21. január 12, 2013 - 9:20 de.

  Zodiak :

  Ha dropoltatni sem lehet az itemekett akkor az nagyon nagy érvágás lenne.

  Még úgy eltudnám képzelni ha Bam vagy Insta dropolna mindent mint pl most Ebon-ból master scroll bamokból meg alkahest stb

  Szó sincs arról, hogy ne lehetne droppoltatni. A patchnotes egyértelműen csak annyit tartalmazott, hogy az ingame NPC-ktől veszik ki az itemeket. Megjegyzem az új instance (Crubic Fire vagy micsoda lesz a neve) endbossának az loot táblájában szinte csak ugyanezek az itemek vannak (alkahestek, masterwork scroll). Ha attól is elvennék, akkor szegényke eléggé kevés dolgot tudna dobni, mert ezeken kívül lényegében csak a Visionmaker reciket dobja, azt meg nyilván igen ritkán szeretné csak 🙂

  • Trollface
   január 12, 2013 - 5:09 du.

   Szia meno! Sg Tera topikban kérnék egy kis pucolást. Megjelentek a Tahamari féle emberek. Láttam te vagy a házigazda,szeretném ha cselekednél.
   Köszönöm!

   • Traktor
    január 12, 2013 - 9:18 du.

    Tényleg ne vedd negatívan, de SG már csak ilyen 🙂 A fórum része egy trágya 🙂 Trollfórum ahogy én tapasztaltam az évek alatt és nem csak a játékkal foglalkozó része 🙂

   • Reyi
    január 12, 2013 - 9:59 du.

    jaj neeee Fincsi veszély, teljes fórum reset…!! :DDD

 22. Trollface
  január 12, 2013 - 9:32 du.

  Igen sajnos vettem észre. Egy ideig vicces ,csak amikor falkába gyűlnek és ugyanazt mondják el 100-adjára,”nekem nagyobb mer meg hüle vagy”.

  Kösz mégegyszer meno és ha teheted nézz rá sokszor. Van egy olyan érzésem Tahamari még visszatér. ^^

 23. szuszu
  január 13, 2013 - 2:49 du.

  Vki tudja, hogy a trial verzióban létrehozott karik megmaradnak f2p-re vagy törlődnek ?

  • yusukee
   január 13, 2013 - 3:01 du.

   Az unlimited trialos karik megmaradnak úgy tudom.

 24. Norbosz
  január 13, 2013 - 3:55 du.

  lenne gy olyan kérdésem hogy az ismerősömnek ezt írja ki 99%-nál “content write failure” ötlet a meg oldásra?

 25. Soner
  január 13, 2013 - 5:25 du.

  Hali,egy kérdésem lenne, alkalmam volt kipróbálni az unlimited trial-t a napokban.
  Mikor free to play re vált az accon lévő karakterek törlődni fognak??
  Ill csináltam egy accra 4 karaktert, de a f2p elvileg csak 2-t fog engedni,ilyenkor mi van?:)

  • január 13, 2013 - 6:02 du.

   Igen, tovább fogod tudni vinni. Viszont valóban csak 2 karaktered lehet: Ezért addig nem fogsz tudni belépni amíg nem törölsz le 2 karakteren kívül mindent, vagy nem vásárolod meg a shopból a karakter slotokat (már ha lesz nálunk is ilyen, az NA TERA-ban biztosan lesz.)

   • Soner
    január 13, 2013 - 6:38 du.

    Értem, tudnál ajánlani valami igazán jót elsősorban pvpre?:)
    Amin eddig gondolkodtam az az archer,slayer, esetleg valamelyik healelős kaszt.

  • Liri
   január 14, 2013 - 9:00 de.

   Soner :
   Értem, tudnál ajánlani valami igazán jót elsősorban pvpre?:)/blockquote>

   Eleg nagy üdvrivalgás tör ki TSen, ha egy healer megöl bárkit BGn 🙂
   Viszont 4-5 embert is tud foglalkoztatni egy darabig…ha már megfelelő a pvp gear.
   Ha gyilkolni akarsz akkor ne healert válassz pvpre.
   A berzi uncsi.
   A slayer,sorci,archer,lancer qartettre nem nagyon szoktak panaszkodni.

 26. január 14, 2013 - 10:37 de.

  Hali! Kérdésem az volna hogy én anno megvettem a Collectors Edition-t és kb 3 hónapot játszottam majd mivel nem volt pénzem nem tudtam tovább játszani, most tudom fojtatni azt az accountomat? És ha igen mikor, csak februártól vagy már most is lehet vele, beléptem a tera-europe honpalra és ott azt írta hogy aktív az account status. Sajna kipróbálni nem tudtam még hogy most akkor be lehet e lépni mert a launcher baxakodik(applyin patch process nél egyszeruen megáll)

 27. balikabo
  január 14, 2013 - 10:40 de.

  Sziasztok! Én annó megvettem a TERA- collectros editiont és egy 2 hónapot toltam neki majd pénz hiányában azóta se, viszont látom hogy most ingyenes lesz, a kérdésem hogy tudom majd folytatni a karakterem? valamint most az account statusra active-ot ír, már most is betudok lépni?(Sajna kipróbálni még nemtudtam mert a launcher valamiért megakad a patch telepítésénél, most ezen ügyködöm)

 28. január 14, 2013 - 12:50 du.

  @balikabo: Februártól fogsz tudni belépni a játékba, amint átvált F2P-re.

  A launcher problémára:
  – indítsd a launchert adminisztrátorként (jobb gomb a TERA ikonon-> Run as Administrator/Rendszergazdaként futtatás)
  – ha ez sem segít, akkor lépj ki a launcherből és a TERA mappájából töröld le a gl_v2.version filet majd SZINTÉN Adminisztrátorként indítsd el a Launchert.

 29. szuszu
  január 14, 2013 - 1:55 du.

  BG-ben additional reward pontot mikor kap az ember ?

  • január 14, 2013 - 2:22 du.

   Ez nem annyira tűnik F2P spec kérdésnek, kérném, hogy ne nagyon offoljuk szét a topicot, hogy hasznos lehessen az F2P iránt érdeklődők számára.

   Egyébként a kérdésedre a válasz: Ha belépsz egy már elkezdett BG-re, akkor kapsz fixen 10 additional pontot.

   • szuszu
    január 14, 2013 - 3:01 du.

    Kösz a választ ! Nem akartam ideírni, de a fórumot sajna szinte senki nem olvassa.De, ha megmondod, hogy hova forduljak kérdéseimmel, ahol érdemben is foglalkoznak vele, akkor természetesen oda írok,mert lenne még pár a BG-vel kapcsolatban.Köszönöm !

 30. nomiss
  január 14, 2013 - 2:32 du.

  Meno ez tipp hogy 17 nap mulva , vagy ez már valami tuti info ?

  • január 14, 2013 - 3:40 du.

   Tipp. Nincs több infóm nekem sem, de amint publikálódik bármi hivatalos akkor fogom frissíteni a tickert.

 31. Homeye
  január 14, 2013 - 4:45 du.

  -Próbálgattam tegnap a slayert meg a warriort. Az első kicsit lassú volt nekem, a warrior élvezetesebbnek tűnt. Olvastam, hogy elvileg dps-re és tankolásra is jó, de mindkét szerepben inkább közepes a teljesítménye. Erről mit tudtok mondani?
  -Ha nincsenek frakciók, akkor hogy működik a world-pvp?

  • Liri
   január 16, 2013 - 8:00 de.

   odamész és arcon csapod 🙂
   Na jó a trükk az, hogy ha valakivel GvG van ( Guild vs. Guild) akkor bármikor bárhol a városon és safe zone-on kívül nekieshetsz. Ha csak sima mezei pajtást bántanál, akkor PK mód bekapcsol és mehet 🙂

 32. január 14, 2013 - 7:52 du.

  Légyszi segítsetek! Gondoltam F2P előtt elkezdeném a Trial-t hogy utána folytathassam de mikor az EU-s oldalon rákattintok a download gombra ez vár: http://kepfeltoltes.hu/130114/terawtf_www.kepfeltoltes.hu_.png Gondoltam először hogy biztosan csak regisztrálni kell, majd mikor azt is meg próbáltam ezt írta ki: http://kepfeltoltes.hu/130114/terawtf_www.kepfeltoltes.hu_.png Ha valaki esetleg tudja a probléma megoldását nagyon szépen kérem írja le nekem. Előre is köszönöm!

 33. január 14, 2013 - 9:08 du.

  @Infernaleuro: Ezek a képek több dolog miatt is… mondhatni furák. Egyrészt a tera-europe alatt nem egy 2.2.6-os Apache webszerver van, másrészt annak a HTTPS tanúsítványa nem egy önaláírt szar, amit pirossal áthúzva jelez a böngésződ.
  Volna egy buta kérdésem: Nem próbálkoztál korábban valamilyen tört TERA szerverrel?

  • január 14, 2013 - 10:18 du.

   Hát volt valami orosz szerver emlékeim szerint de azt hiszem úgy döntöttem akkoriban hogy mégsem szedem le. De ez már nagyon rég volt. Azóta talán még a rendszert is újratelepítettem.

   • január 14, 2013 - 10:43 du.

    Na akkor ott lesz a probléma. takarítsd ki a hosts filet (Windows/system32/driver/etc/host). Gondolom tele lesz mindenféle tera-europe és hasonló beállításokkal. Tessék azt kitakarítani.

  • január 14, 2013 - 10:31 du.

   Közben beszéltem egyik Terás ismimmel és megoldottuk az ügyet. 😀 Valóban avval a fránya törtel volt a gond ami ráadásul akkor nem is működött, bár csak halvány emlékeim vannak róla. Kitakarítottam kicsit a host-ot és már működik is. 🙂 Minden esetre köszönöm a segítséget neked is. 😀

 34. Soner
  január 14, 2013 - 10:08 du.

  Menorel, jelenleg vesztek fel embereket?

  • január 14, 2013 - 10:25 du.

   Igen. Részletek >> http://terahun.hu/viewtopic.php?f=44&t=57

   Aktív játékosállomány feltöltése érdekében jelenleg szabadon lehet jelentkezni a guildben különösebb class megkötés nélkül! Ha jelentkezni szeretnél akkor keress bennünket a Killian (INT PVP) szerveren, vagy használd az ingame apply funkciót. Részletekért fordulj hozzánk TS-en, vagy ingame!

   A többi benne van a recruit postban.

 35. miro
  január 15, 2013 - 2:24 du.

  hali én most kezdeném a játékot, és melyik szerveren van legtöbb magyar, vagy melyiken érdemes elkezdeni a játékot, próbáltam utána keresni de nem találtam iylen téren tanácsokat előre is köszi a választ 🙂

  • Zalethel
   január 15, 2013 - 10:37 du.

   Egyértelműen Fraya (pve) vagy Killian (pvp) mindkettőn vannak magyarok, már csak azt kell eldöntened milyen beállítottságú vagy.

 36. Masako
  január 15, 2013 - 9:49 du.

  Üdv innen “aion-ból”.
  Látom Tera is a mi sorsunkra jut.
  Itt is ugyanazt a rendszert akarják bevezetni mint aionban a Gold Pack.
  Failforge-ot ismerve a starter sok jóra nem számíthat, azért remélem ti valahogy jobban kijöttök majd ezzel az átállással mint ahogy mi jártunk.
  Üdv.

  • január 15, 2013 - 10:22 du.

   Hali Masako! Nem ismerem pontosan az Aion-os modellt, de eddig úgy tudtam, hogy a kettő nem igazán hajaz egymásra. Bár kétségtelenül itt még nem ismertek pontosan a TERA EU feltételei.

 37. Masako
  január 15, 2013 - 10:42 du.

  Ez volna itt az ami Aion-ban van.
  Mivel a Tera-ban annyira nem vagyok otthon nem tudom megmondani hogy az itteni korlátozások mennyire befolyásolják a játékot. Te, mint ex aion player talán jobban átlátod.
  Veteran azaz ex előfizető = 48h Dredgion cooldown és egyéb nyalánságok. Starter két módon juthat gold pack-hez. A:fizet érte valódi pénzel. B: talál valakit aki megbízik benne annyira hogy megelőlegezi neki és elküldi levélben a tradelhető gold packet. Ugyanis, a starter se a trade broker-t nem használhatja se magán shop-ot nem nyithat se nem tradelhet másokkal. Szóval elég tré. Igazából ez csak a jéghegy csúcsa. Hiába a 3.5 update holnap már kezdem elveszíteni a maradék érdeklődésem is. Már minden kaszt megvolt kétszer 55ig. Gameforge pedig nem győz minden alkalmat megragadni hogy valamit elrontson az eventektől (haha….) a karbantartásig.

  Már elkezdtem letölteni a Tera-t majd benézek ha van rá lehetőségem ezzel a trial accountal és beszélhetünk egyet ingame amennyiben érdekel a téma.
  Üdv.

  • január 15, 2013 - 11:40 du.

   Oks, Killianon megtalálsz bennünket, de TS-en is elérhető vagyok estefelé (ts.variance.hu).
   Egyébként a TERA-ban nincs semmi ilyesmit, legalábbis az eddigi infók alapján. A Starter/Normal nem egy “fogyatékos” dolog itt. Mindent tud csinálni, amiben restrikciói vannak, azokkal különösebb gond nélkül együtt lehet élni. A Gold Cap/mail csak a gold sellerek miatt van, de ez sem fog különösebben fájni senkinek, hiszen a TERA-ban a legdrágább mulatság ingame postán keresztül goldot küldeni, több más megoldás van, hogy pénzt adj át másnak (pl. direkt trade, guild bank vagy akár itemgold formában Broker).
   A trade broker tranzaction limit szintén nem fog szerintem senkinek fájni, nekem, ritkán van bent 10 itemnél többem AH-ban, mondom ezt úgy, hogy minden szirszart berakok. Egyébként anno K-TERA-n egy évig jól elvoltunk ezzel a 10-es limittel (ott ez volt az alapértelmezett). A Titlehez nem tartozik semmi extra stat (mint Aionban), És szerintem nagyjából végig is értem a listán.

   • Wranack
    január 16, 2013 - 1:59 de.

    Hát Aionban is így kezdték ,pont ilyen tábla volt igértek fűt-fát Veteránoknak jó lesz, aki fizet fele cd-t kap aztán szépen felfedték ,hogy fele cd az úgy fele ,hogy a többieknek 2-3-osra emelték.,drop rate nerf ,gold pack meg úgy volt nem lesz tradelhető magyarul ilyen prémium mint nektek ,csak aztán azt mondták tradelhető..(ez a rohadék kinah sellerek meg botolók miatt lett gáz végül),meg volt olyan kis nyavalyás aki ebből gazdagodott meg.

 38. január 16, 2013 - 7:42 de.

  Nem szeretnék naiv látszatot kelteni, de egyelőre TERA fronton alapvetően jól teljesít a GF. Anno amikor 100%-ra növelte tulajdonrészét és ezzel átnevezte a Frogot is GF-re megvolt sokunkban a félelem, hogy ennyi volt… eddig is gyengén muzsikált ez után pedig végképp annyi a játéknak. Azonban a dolgok úgy alakultak, hogy pont ennek a váltásnak az eredményeként kaptuk meg végre időben a patcheket és lett egy lényegesen normálisabb supportunk.
  Sajnos a konkrétumok hiányában nehéz belelátni a jövőbe, nyilvánvalóan a GF mindent meg fog tenni, hogy pénzhez jusson; de egyelőre nincs okom azt hinni, hogy ezt túllépnék azt a bizonyos határvonalat. Okos mondás az hogy: majd ússzunk ha a parthoz értünk.

 39. január 16, 2013 - 8:19 de.

  “Hát Aionban is így kezdték ,pont ilyen tábla volt igértek fűt-fát Veteránoknak jó lesz, aki fizet fele cd-t kap aztán szépen felfedték ,hogy fele cd az úgy fele ,hogy a többieknek 2-3-osra emelték.”
  Jelenleg 2 óra cd van az endgame normal instákon, hardon pedig 6, BG-n meg talán 10 perc (gyakorlatilag lejár, mire végzel). Ezeknek a 2-3szorosa nem tűnik nagy érvágásnak egy free játékos szemszögéből. Ha valaki hc akar instázni egész nap, az úgyis befizeti a havidíjat. Ha a f2p rendszer nagyjából a koreaihoz lesz hasonló, akkor elég korrekt megoldást kapunk, de ezen a téren szabad kezet kaptak a nyugati kiadók, szval majd meglátjuk…

  • január 16, 2013 - 8:21 de.

   Azt el is felejtettem, ha matchmakingen keresztül mész instázni, akkor a CD feleződik… Persze ez a mostani rendszer és nem feltétlen azonos a f2p-vel.

 40. Jegbonto
  január 16, 2013 - 9:40 de.

  Én kb. 40-es szinten hagytam ott egy karaktert. Érdemes lehet most befizetnem egy hónapra és folytatnom még f2p előtt? Konkrétan arra vagyok kíváncsi hogy van élet 40-es szint körül, lesz e csapat bemenni az instákba?

 41. Zalethel
  január 16, 2013 - 1:00 du.

  LoL most szűkítették a szerver létszámot már meg visszanövelnék. De legalább rájöttek hogy a jelenlegi szerverek nem lesznek elegek ha bejön az F2P.
  “With TERA going F2P in February, we already want to be prepared. This means we will have additional servers ready for you, in case we need to open more worlds. We would be interested in your ideas for server names, just leave them in the comments. We’re looking forward to your ideas. Please keep in mind that the suggestions should be related to TERA, the story, characters and areas. ~Raven”

 42. Masako
  január 16, 2013 - 7:05 du.

  Na, ma délelőtt elkezdtem de nem tudok se whisperelni se globalra írni így trial account-al.
  A játék egyébként egész jó, igazi felüdülés aion után.
  Ha valaki dumálna vagy ilyesmi akkor a Killian-on vagyok Yokkako néven.
  De whisperelni nem tudok csak group chat működik :3.

 43. jsmith
  január 17, 2013 - 11:30 de.

  Üdv,
  Nekem csak az a kérdésem lenne, hogy a Veteran bónuszokhoz elég annyi hogy még január 30 előtt megveszem a dobozos Terát (pl. cd galaxis vagy akárhol máshol)? Előfizetnem x hónapra már nem kell?

  • Jegbonto
   január 17, 2013 - 12:51 du.

   Szinte biztos elég a sima vásárlás. A tera hivatalos honlapján direkt a free átállás miatt 50%-al le van árazva és szerintem nem csinálnának ilyet ha nem kapnál utána veterán rangot.

 44. Humbsik
  január 17, 2013 - 9:25 du.

  sziasztok…azt szeretném kérdzni hogy ha pl márciusban, vagy áparilisban 576 rol vagy más játék shop-os oldalrol megvásárolom a TERA online játékot, akkor “Veterán” rangom lesz a játékban ?

  • Szergely
   január 17, 2013 - 9:45 du.

   Igen.

 45. Nnar
  január 18, 2013 - 3:01 du.

  hali azt szeretnem kérdezni h én ma megvásároltam a játékot(online) ami tartalmaz 30 napi játékidőt(ez 25 euro) de viszont csak avval az opcióval ha csinálok egy 1 month subscription(ez meg plusz 13 euro ha jól emlékszek) ezeket bejelölve kifizetem,
  itt egy kép h hogyan is vásároltam meg: http://postimage.org/image/jxhvkmxgz/
  de nem kellet csak 25 eurot fizessek a 13 majd csak akkor vonja le ha lejár a 30 napom nah és most a kérdésem az lenne ha én most cancel nyomok tehát visszavonom a subscription akkor nekem meg majd 30 nap múlva kikkel fizessem azt a 13 eurot vagy sem?

  • január 18, 2013 - 4:44 du.

   Válaszd ki a 30 napot, majd cancelezd a paymentet ha kész az account. Így nem fogja levonni a 13 eurót és mivel egy hónapon belül minden bizonnyal már főben fog menni a F2P, ezért mint veterán fogod kezdeni azt. Üdv,

   • Nnar
    január 18, 2013 - 4:58 du.

    értem köszönöm a választ 🙂

 46. ReaperHUN
  január 22, 2013 - 4:02 de.

  Az a kérdésem lenne hogy ukrajnába még a Free2Play aktiválása után is bannolva lesz az ip? És ha igen tud valaki valamien megoldást rá?

  • január 22, 2013 - 6:15 de.

   Igen, ez egyértelműen meg lett erősítve, maradnak a jelenlegi IP blockok. Megkerülés biztosan létezik, viszont konkrétumról nem tudhatok mivel nem vagyok érintett.

   • ReaperHUN
    január 22, 2013 - 2:04 du.

    Mind a 2 szerveren blokkolva van? az eu-n és az usa-ban is?

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s