Kezdőlap > TERA Online > TERA NA -> F2P… végre ezt is megértünk~

TERA NA -> F2P… végre ezt is megértünk~

Bár a váltás szinte már nyílt titok volt, hiszen itt a blogon is több spekuláció ment erről, de azt gondolom igen komoly meglepetésként ért sokunkat, hogy az Észak-Amerikai kiadó ennyire gyorsan reagált az F2P kezdeményezésre. Mivel ezzel párhuzamosan megjelent a K-TERA 01.10-es patchnotesa is, ezért különösen sok szót nem pazarolnék erre a történetre, helyette elkezdem feldolgozni a patchnotes. Viszont azért néhány részlet:

 • Mindenek előtt a részleteket itt találjátok meg: http://support.enmasse.com/tera/tera-rising-play-for-free
 • A F2P időszak ezév februárjával veszi kezdetét.
 • A bónuszok és az account típusok nagyban hasonlítanak a K-TERA F2P modelljével. Azok akik a váltásnál még élő accounttal rendelkeznek megkapják a “Founder” (alapító) rangot és ezzel együtt lényegében minden megmarad nekik, amilyen előnyöket eddig is élveztek.
 • Lesz egy normál rang, ami jelentős megszorításokat tartalmaz, így pl. a közös bankból csak egy fület kaphatnak és max 2 karakter slotjuk lehet.
 • Mind a Normal, mind a Founder rangon lévő játékosok vásárolhatnak premium játékidőt – Elit rang- (havi modell -> 30 napra 12 dollár), ezért feleződik az instance CD és egy csomó egyéb apróságot is kap a játékos. (pl. ingyen teleportálási lehetőség a városokba, falvakba, stb.)
 • Az F2P jelleget itemshop fogja erősíteni, ahol az eddigi infók alapján semmilyen pay2win dolog nem lesz elérhető. Lehet viszont fancy outfiteket venni és lesz pl. extra karakter slot és extra bank fül is a vásárolható tételek között. (Ezeket a Foundereknek nem kell megvenni!). Emellett a mobok dobálni fognak ládákat, amikből mindenféle hasznos apróságokat lehet nyitni olyan kulccsal, amiből az Elit kap az előfizetéshez 10 darabot havonta, a többiek meg vehetik meg itemshopban… ha akarják. Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy mik lesznek a boxban… majd kiderül. Bár azért volna néhány tippem.
 • Több fontosabb részlet is egyelőre várat magára. Ezekről várhatóan később kapunk infót.

 


Kategóriák:TERA Online Címke: , ,
 1. január 9, 2013 - 3:32 du.

  Amíg nincs pay2win, addig teljes a boldogság.

  • 0zirisz
   január 9, 2013 - 3:40 du.

   Adom!

  • yusukee
   január 9, 2013 - 3:51 du.

   Az elején lehet, hogy nem lesz p2w, de egy idő után úgyis az lesz. (Mindig ez van)

   De amíg nincs p2w addig nem zavar hogy free

 2. január 9, 2013 - 4:14 du.

  https://twitter.com/TeraEurope/statuses/289024987057229824 🙂
  STO már egy jó ideje F2P és semmi P2W nincs benne, ha nem rontják el és tartják magukat az elvhez akkor itt sem lesz semmi gond, szóval nem csak p2w a kimenetel.

 3. január 9, 2013 - 4:31 du.

  azért vicces, ha összehasonlítja az ember az NA féle elite-t az EU féle club-bal…

 4. Sagrath
  január 9, 2013 - 4:36 du.

  Miért érzem úgy, hogy hamarosan egy rakás ismerős arccal fogok Mount Tyrannason találkozni??? (,;,,;,) Természetesen nem maradok a F2P lehetőségnél továbbra is fizetem a jóságot.Elég extrát ad érte, hogy megérje azt a 15 dollárt havonta….

 5. szuszu
  január 9, 2013 - 4:57 du.

  Azon gondolkodom, hogy meg lesz-e különböztetve az az ember, aki megvette a játékot de időközben szüneteltette a játékot, attól aki F2P lesz.Mert gondolom most annak még a játékért sem kell fizetni, igaz ?

  • Cori
   január 9, 2013 - 5:17 du.

   amerikaiaknál ‘founder’, európaiaknál ‘veteran’ státuszba kerül mindenki aki korábban megvette és előfizetett a játékra, akkor is, ha az első hónap után nem fizetett már elő (elviekben).

   • szuszu
    január 9, 2013 - 6:01 du.

    kösz, ez jó hír

 6. Szmutyi
  január 9, 2013 - 5:13 du.

  Csak ne jusson Aion sorsára. Meg ne legyen p2w. Addig OK….

  • január 9, 2013 - 5:51 du.

   A jelenleg napvilágot látott információk alapján ettől nem kell félni. A játékosbázis stabil, akik eddig előfizettek azoknak a nagy része továbbra is vásárolni fogja az előfizetést (club/elit) az addicionális dolgok miatt.

 7. január 9, 2013 - 6:40 du.

  Azt lehet már tudni hogy lesz e IP Block? Vagy EU verzió is ingyenes lesz netán?

  • január 9, 2013 - 7:17 du.

   IP Blockról nem tudok, az EU-ra pedig már szintén bejelentették az F2P-t Februártól.

 8. január 9, 2013 - 7:12 du.

  Én a CBT-n játszottam utoljára ezzel a játékkal és lenne néhány kérdésem erről a F2P dologról.
  Hol lenne érdemes elkezdeni a játékot? Az NA szerveren vagy az EU szerveren? Mindkettőnél 3 account típus lesz, de azért az Aion után nem szívesen kezdenék el játszani Gameforgos szerveren. Esetleg van még olyan, aki inkább az amerikai szerver felé hajlik vagy esetleg most is ott játszik?

  • január 9, 2013 - 7:20 du.

   Nyilván erről megoszlanak a vélemények, de jónéhányan nagyon is meg vagyunk elégedve az EU TERA-val. A kiadást követően volt egy komolyabb mély pont ami miatt sokan elmentek NA szerverekre, viszont azóta teljesen rendben van az EU kiadás, nincs folyamatos/problémás lag, folyamatosan jönnek itt is a patchek, stb. Tudom ajánlani az EU szervereket (azon belül is a Killian/PVP-t 🙂

 9. Zalethel
  január 9, 2013 - 7:44 du.

  Én májustól egészen október elejéig játszottam. Habár az elején nagyon idegesítő volt hogy folyton problémák voltak a szerverrel, de ez nyáron, amikor patchekben utolérték az amerikai kiadód megoldódott a sok probléma, vagyis érdemes volt türelmesen várni. Őszintén szólva azért hagytam akkor abba, mert kissé meguntam a játékot. De a mostani hírek nagyon felkeltették az érdeklődésemet (Alliance patch és F2P) vagyis valószínűleg visszafogok térni. Nos eszembe jutott valami, ami problémákat szülhet februárban. Mivel Csökkentették a szerverek számát a kevesebb játékos miatt és ha bejön az F2P akkor újra sok player visszatér és leszenk újak is, ezért lehet nagy queue alakulhat ki. Mindenesetre várom az újabb fejleményeket!

  • január 9, 2013 - 7:53 du.

   Ebbe a problémába már szépen belefutott a koreai kiadó. Bejelentette az F2P-t, erre néhány napon belül queue-ba futottak a szerverek és máris levillantottak további 2 szervert az új játékosoknak.

   Magam részéről abban reménykedem, hogy okulva ebből előre fog készülni erre a kiadó EU-ban.

 10. szuszu
  január 9, 2013 - 8:19 du.

  A BG-k milyenek most ? Játszhatóak normálisan már ? Minden rendben van vele ? Köszi!

  • január 9, 2013 - 8:24 du.

   Persze, az elején ugyan tényleg betegeskedett egy darabig a BG, de nagyon hamar rendbe hozták és azóta zökkenőmentesen megy.

 11. szuszu
  január 9, 2013 - 8:31 du.

  Akkor már nincs az a jelenség, hogy ellövöm a skillt az ellenre, de ő már rég nincs ott, de ott mutatja, mintha lagg lenne, így nem is sebzi.

  • január 9, 2013 - 8:59 du.

   Fentebb írtam, hogy már nincs szerver oldali lag, így az ilyen egzotikus problémák is orvosolódtak.

   • szuszu
    január 9, 2013 - 9:33 du.

    Kösz ! Akkor minden szép és jó 🙂 Megjött ismét a kedvem a játékhoz. Szted van értelme most 1 hónap játékidőt venni ? Arról van hír, hogy a F2P februárban pontosan mikor melyik nap lesz ?

 12. január 10, 2013 - 12:27 du.

  Aki régebben megvette a játékot és fizetett is elő az februártól (EU) beléphet azzal a karakterével úgy hogy már akkor nem fizet tovább vagy az ilyen esetekben azzal az accounttal továbbra is fizetve tud belépni?

 13. január 10, 2013 - 12:30 du.

  Aki megvette és játszott a játékon régebben és fizettet is játékidőért, az februártól(EU) ingyenessé válik, vagy azzal az accounttal továbbra is csak fizetve tud belépni, és szükséges egy új acc a free dologhoz?

  • elrohir23
   január 10, 2013 - 12:51 du.

   Még pár formációba is jobb ha megkérded XD
   Miért kéne… megmarad az akk belépsz és játszol ingyen; továbbá ha fizettél valaha elő márpedig a játék meg van akkor már csak-csak 🙂
   szal akkor valszeg kap is a jó gémer VETERAN rangot vagy vmit…
   legalábbis remélem mert a két ünnep közt lejárt az akom és most nincs “kedvem” befizetni és hamár a tavalyi évet végig túrtam akkor remélem én is megkapom és nem szívatnak meg mert pont a f2p váltásnál nem lesz fizetve…

 14. Dave
  január 10, 2013 - 4:56 du.

  Üdv.

  Annyi kérdésem lenne, hogy ez az ingyenes kipróbálási lehetőség mely az oldalon van (http://tera-europe.com/en/home/news/article/tera-try-for-free-now.html) ezzel ha elkezdem, akkor mikor f2p -re vált a játék tudom majd folytatni, vagy ez csak amolyan kipróbálom és törlik?

  • bogyo
   január 17, 2013 - 9:20 du.

   Nem törölnek semmit a mostani ingyen accounton lvéő dolgaid megmaradnak csak f2p után a játék többi részével is tudsz majd játszani .

 15. Swithee
  január 20, 2013 - 9:05 du.

  Üdv!
  Tehát akkor most Februárig ki lehet próbálni, és az ott meglévő account-om megmarad a februártól kezdődő F2P-en is? :’DD tehát végülis olyan mintha már most F2P lenne, csak Februártól lesz egy kis változás nem? 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s