Kezdőlap > Blog, Bluehole, Offtopic, TERA KOR > Váratlan fejlemények K-TERA fronton

Váratlan fejlemények K-TERA fronton

Az évet az NHN azzal kezdte, hogy egy alaposabb karbantartásnak vetette alá a szervereit, amit követően a játékosok bele kezdtek – volna – a mindennapi játékélményükbe. Azonban igen fura dolog történt, a jelenleg is -limitált tartalommal – F2P módban futó People’s Gargen szerveren rövid időn belül 2300-2500-as queue alakult ki, ami a kezdeti hullám után sem akart csökkenni. Az F2P bejelentés örömére igen sokan döntöttek úgy a távol-keleti országban, hogy márpedig akkor ők játszani akarnak a TERA-val.

A dolog annyira meglepte az NHN-t, hogy jó egy napig nem is nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel. Viszont másnapra leklónozták a People’s Gargen szervert és ezzel létrehozták az “Elin’s Blessing”-et. A két szerver jelenlegi információk szerint még optimálisan fut, de napközben már most is előfordulnak kisebb queue-k.

Bár a netcafék játékranglistájának frissülésére még legalább egy hetet várni kell, azonban nem lepődnék meg, ha ez a fajta érdeklődés növekedés hatására a TERA visszakerülne a top10-es listába. A nagy érdeklődés leginkább azért meglepetés, mivel pont ezen a héten indult a következő nagy sikervárományos – ArcheAge – nyílt bétája is, amely bár hatalmas bummnak indult azonban a játékos közösség kedvét hamar derékba törte azon kiszivárogtatott információ, mely szerint (az előzetes várakozásokkal ellentétben) a kiadó a nem túl népszerű havi előfizetéses modell választja.


Kategóriák:Blog, Bluehole, Offtopic, TERA KOR Címke: , , ,
 1. január 7, 2013 - 11:08 du.

  Hali! Én anno a WoWról tudtam hogy a kis kínaiak lemennek a netcafézóba és orrba-szájba túrják a wowot és adják el az akkokat…
  De ha már itt is írják, hogy nagy divat netcafékba játszani, olyan kérdésem lenne :), hogy miért játszanak az ázsiaiak netcafézóba?? miért nem otthonukba, nekem pl eszembe se jutna… itthon szépen skypezok a haverokkal közbe és ha személyesebbé akarom tenni hát áthívom őket és itt kössük be…
  szóval merem remélni hogy valaki tájékozottabb ami a kultúrájukat érinti eme téren és választ is ad 🙂

  • január 8, 2013 - 7:04 de.

   Igen sűrűn kerül elő ez a kérdés, de szerintem jó válasz erre nincs. Egyszerűen így alakult ez ki náluk. Biztos van ennek több kulturális antropológiai oka is, de mélyebb ismeretek hiányában inkább nem találgatnék és jó lenne ha ezt más sem tenné. Egyszer egy Dél-Koreai barátomat kérdeztem erről a témáról és teljesen értetlenül állt a kérdésem előtt. Én azt kérdeztem tőle, hogy miért jár netcafeba, ha lehetne otthon is gépe és játszhatna otthonról is. Erre Ő megcsavarva a kérdést választ ugyanazzal: De mégis minden venne otthonra egy méregdrága gépet amit folyamatosan fejlesztenie kellene, ha egyszer minden sarkon van egy netcafe ahol szó szerint fillérekért tud a legmodernebb gépeken játszani a legmodernebb játékokkal és még napi szinten ott összefut a haverjaival is? Bár ennél mélyebbre nem ástunk a témában, de én elfogadtam, hogy egyszerűen ők így szokták meg, erre van igény.

   • január 9, 2013 - 11:53 du.

    Nagyon szépen köszönöm a választ 🙂
    Érdekes dolog az bizti, hát valóban minden országban, ahogy nálunk is(más országok számára), vannak furcsa szokások 🙂

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s