Kezdőlap > Blog, En Masse, TERA ENG, TERA Hungary > Üzleti modell váltásra készül az EnMasse?

Üzleti modell váltásra készül az EnMasse?

Nyilván ez még erősen csak spekuláció, azonban a nyugati MMO média (néhány forrás: massively, mmorpg.com, gamesindustry) legnagyobb része már szinte kész tényként kezeli, hogy hamarosan eléri a nyugati játékosokat a TERA Online üzleti modell váltása. Sokak szerint erősen utal erre az a tény, hogy nemrégiben jelentősebb átszerveződések történetek az EnMassenál. A korábbi CEO helyét Chris Lee vette át, aki ezzel a VP of Publishing (kiadásért felelős vezérhelyettes) székéből lépett előre, mindemellett Brian Knox visszakerült a korábbi “executive producer” székébe. Ami viszont igazán meglódította az F2P találgatások szekerét: Újoncként csatlakozott a csapathoz Soo Min Park, aki az üzemeltetésért felelős (COO) vezetője lesz a cégnek. Park potom 12 éves töltött el a Nexonban, ami a világ legnagyobb F2P MMO/RPG játékainak üzemeltetője.

Szintén érdekes meglepetés, hogy Bryan Koski is csatlakozik az EnMasse csapatához mint a Marketingért felelős igazgató. Bryan előzőleg a Microsoft csapatát erősítette és az Xbox valamint a Halo franchise Marketing Managere volt.

Bár közvetlen módon nyilván nem került ezzel megerősítésre az F2P irány, azonban érdekes módon az ezzel kapcsolatos találgatásokra a hivatalos fórumon nem a megszokott elutasító módon reagáltak az illetékesek, hanem sokkal inkább kitértek a témába történő beleszólás elől. Ha bármilyen érdemi információ látna napvilágot, akkor azt jelezni fogom.


  1. január 4, 2013 - 4:32 du.

    Nexonos kollega az EnMassenál? Le is húzhatják a rólót.

  1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s