Kezdőlap > Blog, Offtopic, TERA Hungary > Boldog Új Évet Arborea!

Boldog Új Évet Arborea!

Sikeresen kipipáltuk a 2012-es évet is, ami egyben az EU/NA TERA hivatalos első éve is volt. Bár illő lett volna ezt a postot még tegnap megírnom, de nézzétek el… Igen sűrűre sikeredett a december vége. A hivatalos ünnepi programok mellett még beszorítottunk egy guildes eventet is ami miatt az elmúlt napok eléggé összefolynak… Amikor meg ugye gép közelben tudtam lenni, akkor meg azok a fránya mikulások… Az mennyire kóros, hogy csukott szemmel is már mikulásokat és sárga pöttyöket látok? Na szerencsére ennek is vége hamarosan.

A korábbi években már megszokott módon szeretném az óévet a szokásos számokkal és vicces statisztikákkal búcsúztatni. Lássuk hát:

 • Köszönhetően az utolsó három hónapos elég durva inaktivitásomnak; nem igazán sikerült egy húzós évet produkálni a blogon. Bár köszönhetően az “Alliance” content patch bejelentésének a végére talán sikerült visszanyerni valamit a blog régi fényéből.
 • Kicsit több mint fél millió megtekintést regisztrált a blog a 2013-as évben. Mindezt úgy, hogy még a decemberi punnyadásban és heteken keresztüli post-mentes érában is tartott a blog a ~180 egyedi látogatót. Jó tudni, hogy ennyi embert még a mai napig is érdekel a TERA.
 • Az év legolvasottabb postjai természetesen az OBT, CBT postok voltak. Persze nem szabad elfeledkezni a blog mélypontjáról sem, hiszem idén is megvolt a “na itt annyira nagy a gáz, hogy inkább bezárjuk a blogot” post. (-link-)  Talán nem csoda, hogy ez a post a blog második legolvasottabb postja, hiszen igen hosszú ideig lényegében ez volt a top hír. Mentségemre szóljon, hogy a blogot azóta sem nyitottuk ki és ezt elég erősen reprezentáltuk is az aktivitással. Talán majd idén? Meglátjuk, hogy elég erős lesz-e végre a felhozatal. Mindenesetre a Server Merge óta egy nagyságrendekkel játszhatóbb játékot kaptunk (különösen köszönhetően az eventeknek…) Érdekesség még, hogy a top5 post között ott van a Warrior class bemutató is. Csak erre a class bemutatóra ~2200 alkalommal voltatok kíváncsiak.
 • Nyilván nem illik megfeledkezni ilyenkor azon partner oldalakról sem, akiknek köszönhetjük a “népszerűségünket”. Alig egy évvel ezelőtt még semmilyen szinten nem hittem a facebook page hasznosságában, ehhez képest igen méretes közösség épült fel a “Variance: Tera Hungary” facebook oldal körül, melynek köszönhetően első helyen jött ki a top referrers listán a facebook. nemsokkal lemaradva három Variance Network oldal következik (terahun.hu, gw2 és aion blog), mely továbbra is jól bizonyítja számomra a network erejét és sikerességét. Ezt követik azok (tőlünk-)független oldalak, akik segítségét leginkább köszönjük, sorban: frostshock.eu, sg.hu (TERA topic), google, twitter, community.tera-europe.com, stb.-stb.
 • Ha már google, akkor lássuk milyen igazán hajmeresztő keresési kifejezésekkel sikerült idejutnia néhány látogatónak: ocon japan traktorok, diablo3 top1 karakter, zipp télig tart a nyár, szüzek betörése, filler words in hungarian ő hát, üdvözlő mondat karira, luxury shop hungary, a hócipőm tele van már a világvége dumákkal, ingyen sex videok online, gyaszjelentes idezet.
 • A 2012-es év legtöbbet kommentelői sorrendben: Kouta, Sagrath, Pocak, mz/x és Csenky
 • Akik 2012-ben a kenyeret és a cirkuszt szolgáltatták: Azaz az aktív bloggerek, akiknek a postjai a legnagyobb megtekintéseket produkálták: Gregi (>15k), Cori (>13k), Madee (1,5k), Csenky (1k), Z (622), rdei (413). Mellettük külön köszönet mindazoknak, akik bár nem a saját nevük alatt jelentettek meg postokat, de hathatósan hozzájárultak egy-egy téma publikálásához. (pl. fordítás besegítésével vagy éppen azzal, hogy felhívták a figyelmet egy-egy információra).

Boldog új esztendőt kívánnék minden olvasónak. Hogy miként fog változni a blog sorsa a közeljövőben az még számomra is kérdéses. Komoly változások vannak a láthatáron. Biztosra veszem, hogy a koreai kezdeményezések hamarosan nálunk is meg fognak jelenni. Ha valóban úgy döntenek a nyugati kiadók, hogy üzleti modellt váltanak, akkor biztosra veszem, hogy újra szükség lesz egy erős hazai TERA Online blogra… Ha nem… ki tudja, lehet akkor is? Majd elválik…


Kategóriák:Blog, Offtopic, TERA Hungary Címke: , , , , ,
 1. Madee
  január 2, 2013 - 9:00 du.

  Boldog Új Évet !

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s